ANKARA (İHA) – Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji’ndeki sohbet günlerinin bu ayki konuğu Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu oldu.
Konferansta öğrencilere seslenen Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özgenoğlu, bir eğitimci olarak gençlerden neler beklediklerini anlattı. ASO Teknik Koleji’ndeki sınıfları, atölyeleri ve işleyiş şeklini çok beğendiğini söyleyen Özgenoğlu, ‘‘Sizleri çok şanslı olarak görüyorum. Ülke olarak, Atılım Üniversitesi olarak sizlerden çok fazla şeyler bekliyoruz. Çünkü siz burada uygulamalı eğitim alıyorsunuz ve mühendisliğe hazırlanıyorsunuz. Sizin şu andaki aldığınız bu teknik eğitim bence mühendisliğin altyapısını oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Ülkelerin kalkınmasının ancak teknolojik gelişmeyle mümkün olduğunu ifade eden Özgenoğlu, şunları kaydetti:
“Ülkelerin patent sayılarına bakılıyor, ihracattaki yüksek teknoloji ürünlerin payına bakılıyor. Dolayısıyla ülkelerin gelişmesinde teknolojinin üretilmesi ve kullanılmasının çok büyük payı var. İşte bu nedenle size önemli görevler düşüyor. Bir ülke bilimsel ve teknolojik araştırmalar sonucu ortaya konan bulguları süratle ekonomik ve toplumsal paydaya dönüştürebilme becerisine sahipse ancak o zaman dünya pazarlarında rekabet edebilme üstünlüğü sağlayabilmektedir. Özellikle de gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye için hızla küreselleşen ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeye paralel olarak küçülen, dünyada teknoloji üretmek ve teknoloji kullanan insanları geliştirmek kilit noktalardan biri olarak ortaya çıkıyor.”
Türkiye’nin 10. Kalkınma Planı’ndan da bahseden Özgenoğlu, “Bu planın ana başlıklarından iki tanesi bizim için çok önemli. Birincisi, nitelikli insan gücü, ikincisi yenilikçi üretim ve istikrarlı yüksek büyüme. İşte sizler nitelikli insanlar olacaksınız ve yenilikçi üretim yine sizler vasıtasıyla elde edilecek. Biz 1960’daki Güney Kore ve diğer Avrupa ülkeleriyle aynı seviyedeyken 2015’te bunun gerisine düşmüş olmayalım ve o aradaki farkı kapatalım’’ dedi.