TRABZON (AA) - Trabzon'da, bir binanın çöken istinat duvarından kopan kayaların bu sırada Karadeniz Sahil Yolu'ndan geçen minibüse çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon'un Akyazı ve Yıldızlı mahalleri arasında kalan kısmındaki bir yamaçta yer alan binanın yan bölümündeki istinat duvarı gece saatlerinde henüz belirlenemeyen sebeple çöktü.

Çökme sonucu duvardaki kayalar ve arka kısmındaki hafriyat yamaçtan yuvarlanarak Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat ilçesi-Trabzon kent merkezi yönüne düştü. Karayolunun bu şeridinin tamamen, diğer şeridinin de kısmen kayalarla kapandığı olay sırasında yoldan geçen bir minibüse taşlar isabet etti. Minibüste bulunan ve hafif yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı. 

İstinat duvarı çöken bina ise söz konusu alanda başka çökme ya da kaya düşmesi riski olması sebebiyle tahliye edildi. Olay yüzünden Karadeniz Sahil Yolu da yaklaşık 2 saat çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Yolun Trabzon'dan Giresun'a gidiş yönü daha sonra Karayolları ekiplerince iş makineleri yardımıyla temizlenerek trafiğe açıldı. Yolun Trabzon'dan Rize'ye gidiş yönünde ise çöken istinat duvarının bulunduğu alandaki başka göçük ya da kaya düşmesi riski yüzünden çalışmalar güçlükle sürdürülüyor.

Olay nedeniyle aralarında şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin de olduğu çok sayıda aracın yolda beklediği, bazı otomobillerdeki yolcuların ise evlerine yürüyerek gittiği gözlendi.