Atatürk Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Hikmet Koçak, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Prof. Dr. Koçak, mesajında şunları kaydetti; “İnsanların acılarını dindirmeyi ve onlara sağlıklı yaşam imkanları sunmayı kendilerine şiar edinen ve her türlü zorlu koşula rağmen üstün hizmet ve sorumluluk duygusuyla görevlerini ifa eden başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum. Atatürk Üniversitesi için kuşkusuz bugünün önemi ve anlamı oldukça büyüktür.
1966’dan beri sağlık alanında vermiş olduğu hizmetlerle adından sıkça söz ettiren üniversitemiz, gerek yetiştirdiği hekim ve sağlık personelleriyle, gerekse yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Cumhuriyet Türkiye’sinin gözde sağlık merkezlerinden biri konumundadır.
Hemen her alanda elde etmiş olduğu başarıyı sağlık alanında da sürdüren ve bu anlamda Türkiye’nin öncü kurumlarından olan üniversitemiz, bugün de fakülte ve meslek yüksek okullarında yetiştirdiği hekim ve sağlık çalışanlarıyla ülkemizin sağlıklı geleceğine katkılar sunmaya devam etmektedir.
Bu inanç ve düşünceyle, insan yaşamının kutsallığını yüreğinde hissederek, büyük bir sabır, hoşgörü ve özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarına; hassaten Atatürk Üniversitemizin çok değerli hekimlerine ve sağlık çalışanlarına minnet ve şükran duygularımı sunuyor, emektar kıymetli hocalarımızı ve emekli olan çalışanları da saygı, sevgi ve hürmetle yâd ediyorum.”