Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önceki gün bıçaklı saldırıya uğrayan Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek ’geçmiş olsun’ dedi.
Bakan Nihat Zeybekci, ziyaret sonrası hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Zeybekci, “Bu saldırıyı insanlık adına kınıyorum” diyerek şöyle konuştu: “İki bıçak yarası ve muhtelif darplarla kardeşimiz canına kastedilir bir şekilde saldırıya uğramış. Şu ana kadar ki edindiğimiz izlenim, bunun münferit ve şahsi bir mesele olmadığı, organize bir saldırı olduğu ve arkasında da bazı menfaatine dokunulanların olduğunu yönünde. Diğer taraftan benim yaklaşımın, bunun siyasete yapılan bir saldırı olduğu. Halkına hizmet etmek için yola çıkmış olanlara sindirme gayesiyle yapılmış bir saldırı olduğu yönünde bir hissiyatımız var. İnşallah hukukun, yargının ve emniyet teşkilatımızın bu konu üstünde çok titiz bir şekilde çalışarak bu gerçeğine kavuşturması, teşvik ve organize edenlere ulaşılmasını temenni ediyorum. Şu anda çalışmalar da bu yönde devam ediyor. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Temiz ve halka hizmet siyasetine yapılan bir saldırı olması hasebiyle kınıyorum.”
Öte yandan Bakan Zeybekçi hastaneden ayrılırken 8 gün önce dünyaya gelen Mert bebeği severek 100 lira para taktı. Zeybekçi daha sonra hastaneden ayrılarak yeni yapılan devlet hastanesinin açılışını yapmak üzere karayolu ile Köyceğiz ilçesine hareket etti.