Adana Ticaret Odası (ATO), Adana’nın “erkek giyimi” sektöründe cazibe merkezi olmasını sağlamak amacıyla çalışmalar başlattı. ATO bünyesindeki 4 meslek grubunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Erkek Giyim Grubu’nun Proje Koordinatörü Mehmet Savatlı, “Amacımız herhangi bir firmayı değil, Adana Markasını ön plana çıkarmak, yurt içi ve yurt dışı alıcılara her şeyi burada bulabilecekleri vurgusuyla hitap etmektir” dedi.
ATO’nun tekstil, ayakkabı-çanta, ev tekstili, hazır giyim meslek gruplarının bir araya getirilerek “Erkek Giyim, Girişim ve Geliştirme Grubu’nu oluşturulduğunu belirten Mehmet Savatlı, “Adana’nın sahip olduğu hazır giyim potansiyelini harekete geçirmek istiyoruz. Bu kapsamda da özellikle erkek giyimi konusunda Adana’nın bir cazibe merkezi olması, pazar payının arttırılması ve ihracat olanakları yaratılması için çalışıyoruz” dedi.
GAZİANTEP FUARINDA STANT KİRALANDI
Bu çalışmaların bir adımı olarak, ATO’nun, 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Gaziantep’te, bu yıl 4. kez düzenlenecek olan “Penye Tekstil ve Teknoloji Fuarı” içerisinde 300 metrekarelik bir alan kiralayarak üyelere tahsis ettiğini belirten Mehmet Savatlı, Adana Ticaret Odası çatısı altında bu fuara 15 üye firmanın katılacağı bilgisini verdi. Fuarın 2. günü olan 20 Şubat 2015 Cuma günü tanınmış mankenlerin katılacağı bir defile düzenleneceğini ifade eden Savatlı, “Hem Gaziantep’teki fuarda hem de bundan sonra katılacağımız fuarlar, geziler ve tüm etkinliklerde herhangi bir firma ya da markayı değil, Adana markasını ön plana çıkaracağız. Yurt içi ve yurt dışı alıcılara erkek giyimi ile ilgili Adana’dan her türlü ürünü bir arada temin edebilecekleri vurgusuyla, hedef kitleye ulaşmaya çalışacağız. Adana’nın erkek giyiminde bir merkez üssü olduğunu tüm dünyaya duyurmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.
ERKEK GİYİMİNİN BÜTÜN UNSURLARINI KAPSIYOR
Mehmet Savatlı, Erkek Giyim Girişim ve Geliştirme Grubu üye firmalarının ürün yelpazesinin; takım elbise, ceket, pantolon, kaban-mont, gömlek, ayakkabı, çorap- iç çamaşır, aksesuar, promosyon ve iş kıyafetleri ile örme giysiler gibi erkek giyiminin tüm ihtiyaçlarını kapsadığını söyledi.
Mehmet Savatlı, Nezir Sun, Hasan Ayyıldız, Erdem Şen ve Cevdet Şeker’den oluşan Erkek Giyim Girişim ve Geliştirme Grubu, Gaziantep Fuarı hazırlıklarının ardından benzer tanıtım çalışmalarına önümüzdeki dönemde daha da ağırlık vereceği bildirildi.