Kepez Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Vakfı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen 140 kişi kapasiteli Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu’nun temel atma töreni yapıldı.
Mehteran takımı eşliğinde gerçekleşen törene, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Kaymakamı Savaş Tuncer, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mustafa Köse, Meclis Üyeleri, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şube Başkanı Yunus Yüksel ile davetliler katıldı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlim Yayma Cemiyeti Vakfı’nın yurtlarında kalmanın önemine değindiği konuşmasında, “Ben İstanbul hukuk fakültesinden okurken İlim yayma vakfımızın Vefa’daki yurdunda kaldım. Hep söylerdi oradaki büyüklerimiz. İlim yayma ayrı bir üniversite. Eğer İstanbul’da üniversite okuyorsanız, normal üniversitenin dışında ikinci bir üniversite okuma hakkına sahipsiniz. Eğer İlim Yayma’da kalıyorsanız 3 üniversiteyi aynı anda okuma imkânına sahipsiniz derlerdi. Aradan yıllar geçti. O kurumların bizlere sağladığı imkânları görüyoruz” dedi.
DUYGULANDIRAN ADNAN MENDERES İMZASI
Üç yıl önce belediye meclisine İlim Yayma Cemiyeti’nden gelen 1953 tarih ve imzalı evrakın, kendisini ve meclis üyesi arkadaşlarını duygulandırdığını anlatan Başkan Tütüncü, “Önümüze gelen evrakın üzerinde 1953 tarihinde Başvekil Adnan Menderes’in imzası bulunuyordu. Başvekil Menderes’in ve bakanlarının 1953 yılında İlim Yayma Cemiyeti’ne vermiş oldukları umuma hadim karar vardı. Çok duygulanmıştık o kararı aldığım gün” dedi.
Kısa süre içerisinde temelini atılan 140 kişi kapasiteli yurdun inşaatını tamamlayarak, milli, manevi değerlerimizle buluşturacağını söyleyen Başkan Tütüncü, “Modern dünyanın gittiği istikamette modern dünyayı çok iyi algılayabilen ve modern dünyayı da açık muhafazakâr nesillerin yetişmesinde önemli bir hizmet verecek. İnşallah en kısa sürede açılışını gerçekleştiririz” dedi.
İlim Yayma Cemiyeti Vakfı Antalya Şube Başkanı Yunus Yüksel ise “Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü bize çok yardımcı oldu ve projeye başladık” dedi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Kaymakamı Savaş Tuncer, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mustafa Köse, Meclis Üyeleri, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve İlim Yayma Cemiyeti Vakfı Antalya Şube Başkanı Yunus Yüksel, 140 kişilik yurdun temelini attı.