Adıyaman Mesleki ve Teknik Lisesi tarafından hazırlanan ‘Aydınlık Yarınlar İçin Mesleki Eğitimde Kalite’ Projesi ile mesleki eğitimin kalitesinin AB standartlarına yükseltilmesi amaçlanıyor.
Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen ‘Aydınlık Yarınlar İçin Mesleki Eğitimde Kalite’ Projesine MÜSİAD gibi kuruluşlarda destek veriyor.
Projenin tanıtımı düzenlenen toplantı ile yapıldı. Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, Adıyaman Mesleki ve Teknik Lisesi müdürü Mehmet Küçük ve öğretmenler katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Okul Müdür Mehmet Küçük, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında mesleki eğitimin çok önemli rol alacağını dile getirerek, “İyi gelişmiş, mesleğinde iyi yerlerde olan mesleki bireylerin bu ülkeye çok daha fazla katma değer katacağı bir realitedir. Bu doğrultuda toplumdaki bireylerin daha iyi yetiştirmek amacıyla eğitimcilerin kalitelerini arttırmada Avrupa Birliği projelerini çok önemsiyoruz. Okulumuz 5 AB projesiyle 15 öğretmen yurt dışı deneyim elde etti. 24 öğretmeniz bu yıl yurt dışına giderek mesleki deneyimlerini geliştirecektir” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Avrupa’da örgün eğitimde mesleki eğitimin payının çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde maalesef 28 Şubat sürecinde imam hatip liselerinin önünü kapatmak için mesleki liselere uygulanan katsayı adaletsizliği meslek liselerinin arzu edilen seviyeye ulaşmasını ve kaliteyi çok düşürdü. Sınavla öğrenci alan sistemine geçmesinden sonra meslek eğitimindeki kaliteyi yükseltecektir. Okullar arasındaki rekabet kaliteyi arttıracaktır. Meslek liselerinde kaliteyi yükseltmek zorundayız. Avrupa meslek liselerine çok büyük önem veriyor” dedi.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, “Avrupa Birliği projesine emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Güzel bir çalışma yapılmış. Biz Adıyaman olarak AB Projelerinden en az ilgilenen illerden birisiyiz. Daha fazla gayretle çok fazla proje geçirebiliriz. Mesleki eğitim zor dönem geçirdi. Ama son zamanlarda sorunlar giderilmeye başladı. İnşallah sorunlar tamamen ortadan kaldırılır” diye konuştu.
Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen ise konuşmasında AB Projelerinden bahsederek, “Avrupa Birliği projeleriyle özellikle geçen yıl ve bu yıl üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Geçen sene Türkiye genelinde AB Projelerinde proje üretimi bazında 17. sırada yer aldı. Her okulumuz proje hazırladı. Mesleki eğitimde çok güzel bir ivme yakaladık. 450 bin Avro projeler ile ilimize girdi. 920 milyon dolara yakın bir kaynaktan bahsediyoruz. Bu kaynak 2014-2020 yılları arasında projelere dağıtım söz konusu” şeklinde konuştu.
Son olarak okulun öğretmenlerinden Mahmut Başaran, proje hakkında bilgilendirme yaptı.