Mersin’in Erdemli Belediyesi’nin bu yıl 26.’sını gerçekleştireceği geleneksel Türkmen Şöleni, 24 Mayıs 2015 Pazar günü Erdemli Çamlığı’nda yapılacak. Şölende, Mustafa Yıldızdoğan ve Ziynet Sali konser verecek.
Erdemli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle yapılamayan geleneksel Türkmen Şöleni, bu yıl halkla yeniden buluşuyor. 24 Mayıs Pazar günü Erdemli Çamlığı’nda saat 10.00’da başlayacak şölenle ilgili açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Türkmen Şöleni’nin şölenlerin atası olarak kabul edildiğini belirtti. Yörük-Türkmen yaşamını yansıtması bakımından ve kültürel anlamda çok önemli bir şölen olduğunun altını çizen Tollu, şölenin aynı zamanda toplumsal bir yapısının da bulunduğuna dikkat çekti. Tollu, “Erdemli’yi Erdemli yapan, ilçemizin tanınmasında en önemli yere sahip olan bir kutlamadır Türkmen Şöleni. Şölenin hem kültürel hem toplumsal hem de tanıtım açısından son derece mühim ve büyük görevleri bulunmaktadır. Bir taraftan kendi kültürümüzü, geleneklerimizi, yaşam tarzımızı ve özümüzü geleceğe taşımak, yeni nesillere aktarmak; bir taraftan da ilçemizin tanınması, adının birçok yerde geçmesi adına Türkmen Şölenimizi önemsiyoruz. Türkmen Şöleni’ne toplumsal açıdan baktığımızda ise vatandaşlarımızın buluştuğu, birlik ve beraberlik içerisinde olduğu ve aynı zamanda moral ve motivasyonunun artığı bir şölendir Türkmen Şöleni. Yıllardır bu amaçlar etrafında gerçekleştirilen Türkmen Şölenimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.
Türkmen Şöleni’nin artık bir yaşam tarzı olduğunu da vurgulayan Tollu, şölende Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı’nın yanı sıra sanatçılar Ziynet Sali ve Mustafa Yıldızdoğan’ın da konser vereceğini bildirdi.