Mersin Ziraat Odası, çiftçi eğitim çalışmaları kapsamında Toroslar ilçesinde bulunan köylerde eğitim çalışması yaparak üreticiyi bilgilendirdi.
Merkez Toroslar ilçesine bağlı Çandır köyünde ’erik ağaçlarında kuruma’, Horozlu ve Doruklu köylerinde ise ’şeftali ağaçlarında kuruma’ şikayetlerinin artması üzerine, Mersin Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Gürhan Dayıcık, beraberinde Oda teknik elemanı Ziraat Mühendisi Nurcan Uyar ve Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Son ile birlikte bölgeye giderek teknik bilgilendirme yaptı.
Aşırı yağışlar ve çiftçilerinin kültürel işlemlerde yapmış olduğu eksiklikler gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan fungal etmenlerin bahçelere verdiği zarar ile ilgili tespitlerde bulunan uzmanlar, tedavi yöntemleri konusunda çiftçilere bilgiler aktardı. Ayrıca bölge üretim deseni dahilinde sert çekirdeklilerde bitki besleme, budama, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri konusunda bilgiler verildi.
Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, üreticiden gelen talepleri ivedilikle değerlendirdiklerini belirterek, ortaya çıkan sorunlara teknik personelle yerinde müdahale ettiklerini söyledi. Gökçel, "Odamız zaman zaman ilgili bakanlıklar ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan çiftçi eğitim protokolleri çerçevesinde araştırma istasyonlarında ve spesifik olarak Mersin tarım paydaşları ile birlikte köylerde çiftçi eğitim çalışmaları gerçekleştirmektedir. Ancak çiftçilerimizden gelen talepler ve tarafımızca üretim aşamasında sıkıntılarının tespiti halinde, odamız teknik personelleri ivedilikle görevlendirilerek sorunun çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bırakın bir bölgeyi, çiftçilerimizin bir tek ağacında bile sorun olursa biz buna müdahale ederiz ve çiftçimize, köylümüze hizmet veririz. Çiftçimize hizmet bizim asli görevimizdir. Mersin Ziraat Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sadece teknik konularda değil, her konuda her zaman çiftçilerin yanında olunacaktır" dedi.