Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, () - TÜRKİYE’nin en uzun tünellerinden birisi olan Ilgaz Dağı geçiş tünelinde inşaat tüm hızıyla sürüyor. 2012 yılında başlayan tünel inşaatının bu yıl sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Tünelle Ilgaz Dağı geçişi 5,4 kilometre kısalarak 11 bin 815 metreye düşecek. Böylece dağ geçiş süresi 25 dakika kısalıp, 8 dakikaya inecek.
Beraberinde Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk ve yetkililerle birlikte Ilgaz Dağı tünel inşaatını inceleyen Vali Vahdettin Özcan, şantiye şefi Ömer Fettahoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Tünel inşaatı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vahdettin Özcan, inşaatın Çankırı ve Kastamonu yönünden iki ayrı şantiyede devam ettiğini belirterek şöyle dedi:
"Tünel inşaatı 2012 yılının 9 Kasım’ında başladı. Ilgaz tarafından 2 bin 200 metre, Kastamonu tarafından da 800 metre ilerleme sağlandı. Şu ana kadar tünel inşaatının uzunluk olarak yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. Hakikaten onur, gurur duyacağımız bir proje. Emeği geçenlere ve tüm çalışanlara tebriklerimi sunuyorum" diye konuştu.
BU YIL IKIK GÖRÜNECEK
Karayolları 15'invi Bölge Müdürü Sami Uyar da, Ilgaz Dağı Tünelinin tamamlanması ile Ilgaz Dağı geçişinin 5,4 kilometre kısalarak 11 bin 835 metreye düşeceğini, dağ geçiş süresinin de 25 dakika kısalarak 8 dakikaya ineceğini söyledi. Bölge Müdürü Sami Uyar, tünel inşaatında 2015 yılı sonu itibariyle ışığı görmeyi hedeflediklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI