Hakan ÇELİKBAŞ- İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da 5 katlı binanın üçüncü katındaki boş evin aralık bırakılan penceresine sıkışan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı.
Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Barutharene Mahallesi Çayıryolu sokak üzerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre 5 katlı binanın Mustafa Korkmaz'a ait kullanılmayan 3. kattaki eve bir hafta önce temizlik yapıldığı sırada sokak kedisi girdi. Kedi, bugün evin havalanması için üstten aralanan pencereye sıkıştı. Ön kısmı dışarıda arka kısmı ise evin iç tarafına sıkışan kedi kendini kurtarmak için çırpındıkça hareket edemez hale geldi. Sokak kedisinin miyavlaması üzerine olayı gören mahalle sakinleri polise ve itfaiyeye haber verdi.
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri kapı kilitli olması nedeniyle eve giremeyince merdivenle balkona çıkıp sıkışan kedinin üzerine battaniye atarak kurtardı. Kurtarma operasyınunu ilgiyle izleyen çocuklar, itfaiye ekiplerine alkış tuttu. Ekipler kediyi sokağa bıraktı. Mahalle sakinlerinden Tuğba Kahya, kedinin temizlik sırasında arka balkondan içeri girdiğini ve bir süredir de kendilerinin beslediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI