Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Cizre’de yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, “Devletin ve milletin onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmaktadır” dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada partisinin delege seçimleri hakkında bilgi veren Başkan Yağcı, Türkiye’nin milli güvenliğinin hükümetin bölücü terör örgütü PKK ile yaptığı müzakerelere kurban edildiğini öne sürdü. Yağcı açıklamasında şunları kaydetti:
“Güneydoğu’da birçok il ve ilçedeki durum, son birkaç gündür sokaklarında aleni bir savaşın yaşandığı Cizre’den farklı değildir. AK Parti hükümetinin terör örgütüne teslimiyeti yüzünden devletin ve milletin onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmaktadır. Terör örgütü PKK, AK Parti hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti’ni geri çektirdiği topraklarda istediğini yapar hale gelmiştir. Şehirlere kaymakam ve vali atayan, askere alma şubeleri kurmasına, vergi toplamasına müsaade edilen kanlı örgütün devletleşme sürecine AK Parti hükümeti engel olmak yerine katkı sağlamaktadır. Vatana ihanet anlamına gelen çözüm süreci uzatıldıkça devletin bölgedeki gücü zayıflatılmakta ve sokak olayları artmaktadır. Bugün şehirlerin ve kasabaların etrafına kazdıkları hendeklerle devlete kafa tutan terör örgütü, Irak ve Suriye’dekine benzer Kürt bölgeleri oluşturma yolunda hızla ilerlemektedir. Türkiye’nin bir yangın yerine döndüğü ve terör örgütünün iç savaş provası yaptığı bir ortamda gerçekleri göstermek yerine yalanlarıyla milleti oyalayan AK Parti hükümeti PKK’ya yol açmaya devam etmektedir. Hükümetin Başbakan Yardımcısı, kendilerinin sözünden çıkmadıkları Kandil’i, Cizre’deki teröristlerin de dinlemesi çağrısı yapacak kadar yolunu şaşırmış vaziyettedir."
"Türkiye genelinde topyekun iktidarı hedefleyen MHP, dinamik teşkilat yapısına da kavuşmak için kongre sürecini hızlı bir şekilde yürütmektedir" diyen Yağcı, "MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı olarak bizler de 3 Ocak 2015 günü parti binamızda tüm üyelerimizin katılımı ile saat 12.00-17.00 arası merkez ilçe delege seçimini yapacak olup, genel merkezimizin de uygun göreceği tarihlerde merkez ilçe başkanlığı olağan kongresini gerçekleştirerek, Afyonkarahisar’da da MHP’nin birinci parti olması için gerekli hazırlıkları tamamlamış olacağız" dedi.