Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Oltu Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi konulu programa Oltulular yoğun ilgi gösterdi. Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Oltu Temsilcisi Salih Maral, İslam birliği hedefi etrafında Milli Görüş anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek programın düzenlenmesinde emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Akday Eşsiz, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verirken dernek olarak ahlaklı gençler yetiştirmeye neden öncelik verdikleri anlattı.
Konuşmasında Mekke’nin Fethini kutlarken vicdanları yaralayan bir eğlence tutkunluğu yaşandığını öne süren Eşsiz, “Sömürüye dayanan zenginliği reddediyoruz. Ahlaki değerlerden yoksun tutum ve davranışları reddettiğimiz gösteriyoruz. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı sofralarda bulunmayı reddediyor ve Yılbaşını kutlamıyoruz. Dernek olarak tüm şubelerimizle birlikte düzenlediğimiz Siyer-i Nebi yarışmaları ile gençlerimizin Allah Resulünü tanımalarına vesile olmanın huzurunu yaşıyoruz.” dedi.
Daha sonra Mekke konulu ve Anadolu Gençlik Derneği’nin tanıtımının yapıldığı bir sinevizyon gösterisi de yapıldı.
Muhammet Burak Kuzey’in okuduğu ‘Bir Kahraman Bekliyoruz’ adlı bir şiir davetlilerden büyük alkış aldı. Grup AGD’nin solisti Salih Aydın’ın seslendirdiği ezgilerin ardından program Siyer-i Nebi ödül töreni ile sona erdi.
Belediye Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programına; Saadet Partisi Bölge Başkanı Mehmet Akbulut, Saadet Partisi Oltu İlçe Başkanı İsmail Akbulut, SP Olur İlçe Başkanı Maksut Kaya, Oltu İlçe Müftüsü Vahdettin Kaim ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.