TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Sebastapolis Antik Kenti ve kaplıcalarıyla dikkati çeken Tokat'ın Sulusaray ilçesinin turizmden daha fazla pay alması için çalışmalar yürütülüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sulusaray Kaplıcalarının Tokat'ın yatırım yapılabilecek en değerli yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Buranın mülkiyeti Özel İdare'ye ait. Buranın bir kısmı devre mülk şeklinde yapılacak, ortaklık söz konusu. Bir iş adamı bu devre mülklerin yapılacağı yeri satın aldı. Geriye kalan 34 dönümlük yere termal tesis, otel ve apartlar, sosyal tesisler yapılması için çalışmalar yürütülüyor" dedi.

"Kamu taşınmazlarının yatırım amaçlı tahsisiyle ilgili yönetmeliğe dayalı olarak yatırım yapacak insanları davet ettik" diyen Gökçe, "İş adamlarımız, Valimizi ziyaret ederek, Sulusaray Kaplıcaları ile ilgili bilgiler almaktadır. Biz de teknik şartnameyi, ne gibi yatırımlar yapılacağına dair şartnameyi hazırlamak üzereyiz. Müteşebbislerin arzına sunacağız. Turizm yılı olan 2015 yılında da Sulusaray Kaplıcalarını mutlaka hizmete sunmuş olacağız. Özel İdare hazırlıkları yapmaya gayret etmektedir" ifadelerini kullandı.

Sebastapolis Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılmasını da önemsediklerini dile getiren Gökçe, "Sebastapolis Antik Kenti ve kaplıca, birbiriyle bütünleşmiş durumda. Sebastapolis Antik Kenti'nin üzerinde bulunan bazı evlerin kamulaştırılması için ödenek ayrıldı. Sulusaray'ın termali ve Sebastapolis Antik Kenti, turizme açılmış olacak" şeklinde konuştu.

 

- "Kaplıcalarımıza gelen turistler, Antik Kenti de gezecek"

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol ise ilçelerinde bulunan kaplıcanın 40 yıldır faaliyette olduğunu söyledi.

Kaplıcanın tadilatının ve modernizasyonun yapılması gerektiğini belirten Demirkol, "Gerekli tadilatın yapılarak güzel hale gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Buranın bir an önce hizmet vermesi için milletvekillerimizle ve Valiliğimiz ile sürekli görüşüyoruz. Buranın bir an önce modernizasyonun yapılacağına inanıyorum" dedi.

Sulusaray Kaplıcalarının mevcut durumuna üzüldüğünü ifade eden Demirkol, kaplıcanın Sebastapolis Antik Kenti'ne yakın olmasının önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"O dönemde yerleşim yerlerinin yakınlarında kaplıca bulunurmuş. Antik kentin gün yüzüne çıkması için kaplıcanın da bir an önce modernize edilmesi lazım. Kaplıcalarımıza gelen turistler, Antik Kenti de gezecek. Kaplıcalarımız, antik kentin tanıtımında önemli rol oynayacak. Buraya bir an önce tesis yapılması gerekiyor. Biz, imkanımız olursa buraya 500 devre mülk yapmak istiyoruz."