Her hafta değişik mahallerde halk günü düzenleyen ve burada vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm üreten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sümer Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
İlçede bulunan 96 mahalleye tek tek giden ve vatandaşların sorunlarını mahallede düzenlediği halk günü toplantıları ile dinleyip ve birim müdürleri ile sorunlara aynı anda çözüm bulan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sümer Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.
Halk günlerini mahallerde yaptıklarını belirten Başkan Karalar, bunu yapmalarının amacının öncelikle halkla bir araya gelmek ve sorunlara anında çözüm üretmek olduğunu söyledi. Başkan Karalar, "Halk günlerini mahallerde vatandaşımızın arasında yapıyoruz. Burada öncelikli amacımız halkla iç içe olup sorunları görüp, anıda çözüm üretmek. Göreve geldiğimiz 1 yılın ardından önemli hizmetleri hayata geçirdik. Bugüne kadar yaptığımız ihalelerden geçmişe oranla belediyenin kasasında 23 milyon lira daha fazla para kaldı. Biz size vatandaşın parasını, yetim hakkını kimseye yedirmeyeceğiz demiştik. Seçim çalışmalarında belediyelerin yapması gereken işleri pahalı yaptığını söylemiştik. Göreve gelir gelmez harcamaları düzenledik" ifadelerini kullandı.
BAŞKAN KARALAR PROJELER İLE İGİLİ BİLGİLENDİRDİ
Yapılan ve yapılması planlanan projeler ile ilgili bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana kent meydanı ile ilgili bilgi verdi. Karalar, "Çöpleri konteynerlerini yer altına aldık. Parklar yapıyoruz. Bu sene 7 tane kapalı semt pazarı yapıyoruz. Bu bölgede de yer arıyoruz, bulursak hemen yapacağız. 5 yıl içerisinde temiz, güneşte kavrulmadığınız, yağmurda ıslanmadığınız kapalı semt pazarları yapacağız. Adana kent meydanımız inşallah bu ay geçecek. 7 mahalleyi kurtaracak bir proje inşallah bu sene meydanı bitireceğiz. Kasaplar ve Balıkçılar Pazarı’nın rezalet halinden kurtaracağız" şeklinde konuştu.
Halk günlerini mahallede yapmasından dolayı vatandaşların memnuniyetini dile getirmesi üzerine Başkan Karalar, kendisinin zaten sürekli halkla iç içe olduğunu ve halktan kopmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Halk toplantısının ardından Başkan Zeydan Karalar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte mahalleyi gezdi.