Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kızak Federasyonu tarafından, Türkiye’de ilk kez Erzurum’da düzenlenen, Türkiye Kızak Şampiyonası Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde başladı. Şampiyonanın açılış törenine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Türkiye Kızak Federasyonunu Başkanı Serkan Yaşar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.
Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Türkiye’de ilki Erzurum’da bu sene yapılan Türkiye Kızak Şampiyonası’nın, önümüzdeki senlerde daha da geliştirilerek, geniş katılımlarla Erzurum’da gerçekleştirilmeye devam edeceğini belirtti. Bu sene Erzurum, Trabzon, Kastamonu, Çankırı ve Muş illerimizdeki kulüplerden toplam 53 sporcunun 1. Türkiye Kızak Şampiyonası’na katıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kiremitci, “Yarışmaya katılan sporcularımıza Erzurum’umuza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum. Erzurum’da düzenlenen Türkiye Kızak Şampiyonası ülkemiz için, şehrimiz için hayırlı olsun.”dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’u bir spor kenti ve spor merkezi yapma noktasında sözlerinin olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kiremitci, seneye uluslararası kızak şampiyonalarının Erzurum’da gerçekleştirilmesi için gayret göstereceklerini ifade ederek, “Erzurum kristal kar taneleri bakımından Dünya’nın en iyi yeri. Bunu uluslararası düzeyde değerlendirmeye çalışıyoruz. Erzurum’da seneye uluslararası düzeyde Kızak Şampiyonalarının gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz. Hem ülkemizin, hem şehrimizin unvanı, ismi, namı bütün Dünya’ya yayılsın, duyulsun istiyoruz. Biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve gençlerimizin yanındayız. Bize ne görev düşerse, ne ihtiyaç olursa sizlerin yanınızdayız. Genç kardeşlerimizi, sporcularımızı çok seviyoruz. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.
Federasyon Başkanı Serkan Yaşar ise yaptığı konuşmada, Şampiyonaya destek olan Erzurum Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Kızak Federasyonu olarak büyük başarılara imza attıklarını dile getiren Federasyon Başkanı Yaşar, Asya Şampiyonu olduklarını kaydederek, “Erzurum’da düzenlediğimiz bu şampiyonayla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bu Türkiye Kızak Şampiyonası’yla iyi sporcuları bularak onları daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağız. Artık Erzurum’da kızak pistimiz var. Gelecek yıl Dünya Şampiyonası’nın Erzurum’da yapılması için girişimlerde bulunduk. İnşallah seneye Dünya Şampiyonası’nı Erzurum’da düzenleyeceğiz. Dünya Şampiyonu olacağız.” dedi.