Ak Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Türkiye’nin koalisyon hükümetleri döneminde çok kötü günler yaşadığını belirterek milletin 7 Haziran’da bunlara fırsat vermeyeceğini söyledi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanını Hüseyin Uysal, Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çaturoğlu çok sayıda yerel ve ulusal medya kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda seçim çalışmalarını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Zonguldak mitingini değerlendirdi.
ÇATUROĞLU: “7 HAZİRAN İSTİKRARIN DEVAMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
7 Haziran 2015 seçimlerinin şimdiye kadar yapılan seçimlerden daha önemli olduğunu dile getiren Çaturoğlu, Türkiye’de var olan ekonomik ve sosyal istikrarın devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Diğer partilerin hep koalisyon planları yaptığını tüm sistemin bu yönde çalışma yaptığını belirten Çaturoğlu, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini eleştirdi. Çaturoğlu, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde kurumun batırıldığını belirterek 35 yaşında emekliliği getirenler yüzünden SGK’nın topladığı 40 katrilyona karşılık 120 katrilyon ödediğini ifade etti.
“TÜRKİYE ARTIK KENDİ YAZILIMINI YAPACAK DURUMA GELDİ”
AK Parti’nin 3 Kasım öncesi ülkeyi kötü yöneten koalisyonlardan sonra ihtiyaçtan kurulduğunu ifade eden Çaturoğlu, 13 yılda kuyrukların kalktığını, eğitim ve sağlıkta önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Türkiye’nin milli ordusu ile övündüğünü ancak bir mermiyi bile üretemeyecek konumda iken şu anda kendi tüfeğini, helikopterini, uçağını, tankını ve insansız hava araçlarını üretecek duruma geldiğini belirten Çaturoğlu, ülkenin artık kendi yazılımlarını yapacak konuma geldiğini anlattı.
“EREĞLİ’DE ÖĞRENCİ SAYISI 10 BİNE ÇIKACAK”
Toplantıda Zonguldak ve Ereğli gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çaturoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ereğli’de herkesin merakla beklediği eski devlet hastanesi yerinin Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devredilmesi konusunda müjde verdiğini söyledi. Çaturoğlu, eski devlet hastanesi binalarının üniversiteye devredilerek kampüs kurulmasının ardından ilçedeki öğrenci sayısının 10 bine çıkacağını, bununda esnafa ekonomik olarak katkı sağlayacağını vurgulayan Çaturoğlu, TTK’nın özelleşmesi ve Rödevanslı sahalarla ilgili yapılan yeni düzenlemenin de istihdam açısından önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çaturoğlu, Ereğli-Devrek karayolunun 2016 yılına kadar bitirilmesi için çalışacağını söyledi.