Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölge Kurucu ve İşleticileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile kurum binasında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde bulunan konuların görüşülerek karara bağlandığını ve yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yapıldığını söyledi.
Kayseri ilinin bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu ancak Kayseri Serbest Bölgesi’nin statü gereği ayrı bir yeri ve ekonomik ayrıcalığı bulunduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Serbest Bölge’de bir başarı elde edilmişse bunda Melikgazi Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerin büyük bir payının olduğunu ifade etti.
Özellikle ekonomik yatırım ve hizmetleri desteklediklerini ve yönlendirdiklerini, çünkü sürdürülebilir bir gelişmenin temelinde ekonomik gelişmelerin devamının söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kayseri hem üretir, hem de bunun ticaretini yapar. Dolayısı ile Kayseri bir kazanç şehridir. Hem kazanır, hem de kazandırır. Bu açıdan Kayseri Serbest Bölge, Kayseri ve İç Anadolu Ekonomisi için önemli bir kazanç kapısıdır. Kısa adı KAYSER olan Kayseri Serbest Bölge Kurucu ve İşleticileri A.Ş Yönetim Kurulu olarak toplantı gerçekleştirdik. Kayseri Serbest Bölgesi Türkeye’de 19 Serbest bölge arasında şu anda ihracatı ile 9. Sırada bulunmaktadır. Bu yıl daha üst seviye de olmayı planlıyoruz. Kayseri Serbest Bölgesinden yapılan 810 milyon dolarlık ihracat ile Kayseri kazanmıştır, Kayserililer kazanmıştır. Son yıllarda Kayseri’de gelişme, büyüme ve istihdamı artırıcı yatırımlar gözlenmektedir ki, tüm bunlar Belediye yatırımların bir sonucudur.“