Selendi’de erkenci kiraz olarak bilinen kirazların alıcısı çıkmayınca üreticiler zor durumda kaldı. Topladıkları kirazlara alıcı çıkmayan üretici kirazlarını bedava dağıtmaya başladı.
Selendi’ye bağlı Eskin mahallesinde yılın ilk erkenci kirazının çıkmasıyla birlikte tüccarın gelmemesi üreticileri pazar yerinde perişan etti. Yıllık yaklaşık 500 ton kiraz üretiminin yapıldığı Eskin Mahallesinde kirazlar üreticiler tarafından bedava dağıtılırken vatandaş olmayınca da hayvanlara veriliyor. 40 ile 50 lira arası yevmiye vererek toplatılan kirazları için 4 gözle alıcı bekleyen üreticiler, "Tüccar olsa 1 liraya bile vereceğiz ancak pazarı yok." dediler.
1990 yılından itibaren kiraz üretimi yapıldığını ve kirazda marka haline geldiklerini belirten üretici Ragıp Civan isimli üretici, "Mahallemizde yıllık yaklaşık 500 ton üretim yapılıyor ve bunun tamamını neredeyse Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Bu yıl yetiştirdiğimiz kirazlarımız elimizde kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Alıcı bulamıyoruz. Bizim geçim kaynağımız kiraz çünkü hepimiz bu işe yöneldik zor durumdayız. Ekonomimiz kiraza bağlı evimizin geçim kaynağı kiraz. Bize tüccarın bir tanesi ’toplayın almaya geleceğiz’ dedi. Bizde 40 ile 50 lira verip toplattık. Pazar yerine getirdik akşama kadar bekledik gelen giden olmadı. Ne yapacağız bilemiyoruz. Devlet destekli olsa bu kadar perişan olmazdık" diye konuştu.
Seçim çalışmaları için mahalleye giden CHP Selendi teşkilatı pazardaki üreticiler ile görüşüp sorunları dinlediler. İlçe Başkanı Adem Korkmaz da, "Üreticilerimiz zor durumda perişan olmuşlar. Soğuk hava deposu yok soğuk hava deposu olsa bu üreticilerimiz perişan olmaz devlet desteği de gerekli" dedi.