TIRMANIŞTAN VAZGEÇEN DAĞCI: BİZİ KİMSE UYARMADI

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği 19 dağcının mahsur kaldığı olayda mahsur kalan dağcıların grubunda yer alan ancak tehlike nedeniyle zirveye çıkmaktan vazgeçerek geri dönen Oğuz Uslan, "Bundan bir ay önce bize haber verildi ve biz o zaman yürüyüşümüzü iptal ettik. Ama bugün hiç kimse bize bir bildirimde bulunmadı. Zaten bir sürü grup vardı yukarıda" dedi.

Mahsur kalan dağcılardan İbrahim Bedir'le irtibat halinde olduklarını ifade eden Uslan, "Biz 54 kişi olarak yürüyüşe başladık. Bu 54 kişiden 19 kişi zirveye gitmek istedi. Bir anda fırtına bastırınca onlar yukarıda kaldı. Geri kalan A grubu daha yavaş gider, B grubu zirve yapar. A grubundan herkes geri döndü, B grubu da bir kaya altına sığınmışlar. Devamlı saat 14.31'den beri temas halindeyiz. Her biriyle ayrı ayrı konuşuyoruz. Pek çoğunun da arandıkları için telefon şarjları bitti. Ölü filan da yok. En son ölen bir dağcıyla bizim dağcılarımızın bir alakası yok. 19 arkadaşımız kurtarılacak. Koordinatlar tespit ediliyor fakat fırtına nedeniyle yanlış çıkıyor. O yüzden de hiç kimse şu ana kadar ulaşamadı. Şimdi mahsur kalan İbrahim Bedir arkadaşımızla görüşüldü. O da yerlerini söyledi. Onun üzerine de dernek başkanımız gitti ve kurtarma ekiplerine bildirdi" diye konuştu.

"ZİRVEYE ÇIKMAKTAN VAZGEÇTİK"

Zirve tırmanışa geçtiklerinde kendilerini hiç kimsenin uyarmadığını iddia eden Uslan, "Bundan bir ay önce bize haber verildi ve biz o zaman yürüyüşümüzü iptal ettik. Ama bugün hiç kimse bize bir bildirimde bulunmadı. Zaten bir sürü grup vardı yukarıda. Bende yukarıdaydım. Saat 13.30'a kadar olan sürede hava koşulları çok güzeldi. Rüzgar vardı ama hava çok güzeldi. 13.30'da biz yemek molası verdiğimizde B grubu yukarıya geçti, biz yemek molası verdik. Baktık hava bozuluyor, biz dönüşe geçtik. Saat 14.31'de de arkadaşlar telefon açtı, yukarıda mahsur kaldılar. Şu an zirveye yakın bir yerdeler. Her birinin yanında pançoları, anorakları, bereleri, eldivenleri her şeyleri var. Hepsi de termal ısıtmalı" dedi.

İZMİR / ()