BOTAŞ, Kırşehir’in Kaman ve Mucur İlçesinin doğalgaza kavuşması için 28 Ocak tarihinde ihaleye çıkacak.
BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş) tarafından istenilen abone sayısına ulaşılmasının ardından Kaman ilçesi ile birlikte Mucur ilçesine de doğalgazın bağlanması için ihaleye çıkacak. BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 2014/178314 ihale kayıt numarası ile Kaman, Mucur, Sivas Kangal ve Zara ilçeleri ile Malatya’nın Dğanşehir ilçesine de doğalgaz verilecek.
Doğalgaz İhalesine paralel olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bu bölgelerde doğalgaz kullanımı için Şehir Dağıtım İhaleleri gerçekleştirilecek. İhale sonucu yer tesliminden itibaren 420 günde tüm işlerinin bitirileceği öğrenildi.
ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ
Kaman ilçe Belediye Başkanı Erhan Talu, ilçeye doğalgazın gelmesi ile çalışmaların sonuç vereceğini söyledi. Talu, "Çabalarımızın karşılığını alıyor olmaktan dolayı ilçem adına çok mutluyum. Artık geri dönüş yok. Her gün doğalgaza bir adım daha yaklaşıyoruz. Tahminlerimize göre ve iş takvimi planlandığı şekilde yürürse en kötü ihtimalle 2016 ilkbaharında doğalgazı kullanmaya başlayacağız.
Birlikte hareket etmenin ilçemize ne kadar fayda sağladığının en güzel örneği doğalgaz konusunda ortak akıl ve kararlılığımızdır. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen başta sivil toplum kuruluşlarının sayın başkanları, oda başkanları, BOTAŞ yetkilileri ve emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum. Kaman’ımıza hayırlı olsun" diye konuştu.