Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA Valiliği'nin öncülüğünde yapılan Uludağ Snowboard Şenliği nefes kesti. Havanın kar yağışlı ve fırtınalı olmasına aldırış etmeyen sporcular birinci olmak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.
Yarışmayı izleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yapılan yarışmanın tamamen Uludağ'ın geleceğine hizmet edeceğini söyledi. Karaloğlu, şunları söyledi:
"Dünyaca ünlü snowboardcılar burara bizim çocuklarımızla beraber kaydılar. Bütün amacımız Uludağ'ı hakkettiği yere getirmek. Uludağ bugün hakkettiği yerde değil. Uludağ sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin marka değeri ama Uludağ dünyada çok bilinen bir kayak merkezi değil. Bu tip organizasyonların amacı Uludağ'ın sadece Türkiye'de değil dünyada bilinirliğini arttırmak. Uludağ'a daha çok yabancı kayakçıyı, yabancı sporseveri Uludağ'a getirebilmek."
Vali Karaloğlu, Uludağ sadece bir kış sporları merkezi değil aynı zamanda yazın da çok aktif kullanıldığını belirterek, "4 mevsim 12 ay Uludağ'ı nasıl kullanırız, nasıl tanıtabiliriz bunun çözümünü bulmak. Bu yapılan yarışma da bu çözümlerden sadece bir tanesi" diye konuştu.
Küçük kazaların da olduğu Uludağ Slopestyle Contest final müsabakasında profesyoneller kategorisinde Deniz Altınok birinci, Kerem Gürdal ikinci, Süleyman Atlı ise üçüncü oldu. Amatörler kategorisinde ise Barış Tuncer birinci, Özhan Altıntaş ikinci, Murat Ferhat Kayar üçüncü oldu.
Yarışmacılara ödüllerini Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta verdi.

FOTOĞRAFLI