AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Kaymakamlığında, kanser hastaları ve anne babası boşanmış veya anne babasından herhangi biri vefat etmiş kız öğrenciler için özel birim oluşturuldu.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada; 2015 yılı içinde SYDV mütevelli heyetinin ortak kararına istinaden iki yeni birim oluşturduklarını söyledi.

Kurulan ilk birimin ilçe genelinde bulunan kanser hastalarına yönelik olduğunu belirten Tekin, "Bu tür hastalarımıza devletimizin yeteri derecede sağlık konusunda yardımları oluyor, yetmediği yerde de ilçemizde kurulan bu birim sayesinde hastalarımıza gerekli kaynaklar aktarılacak. Gerektiği zaman bizler de bu hastalarımızı ziyaret edeceğiz. SYDV'de bir personelimiz bunlarla özel olarak ilgilenecek ve tespitini yapacak" dedi.

İkinci birimin kız çocukları için olduğunu ifade eden Tekin, "Özelikle ilçemizde eğitim gören yüksek okul öğrencisi olsun, liselerde ve diğer okullarda eğitim gören anne ve babaları ayrılmış, anne ve babasından herhangi biri hayatını kaybetmiş olan kız çocuklarımıza ilişkin bir birim. Kaymakamlığımızda görevli bayan personelimiz bu birimin başında olacak. Kız çocuklarımızla alakalı çalışmaları yürüterek onlarla zaman zaman bir araya gelecek maddi ve manevi desteği SYDV tarafından vereceğiz" ifadesinde bulundu.

Kanser hastası olan vatandaşların, anne babası ayrılmış veya ikisinden biri vefat etmiş çocukların kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Tekin, "Bu her iki grup da dezavantajlı guruplar. Özellikle de ikinci gruptaki çocuklarımız genellikle suça itilen, suç mağduru olan çocuklarımız. Bu ailelerin çocuklarına bunun için biz kol kanat olacağız" diye konuştu.