Canik Türk Halk Müziği Topluluğu, Canik Kültür Merkezi’nde verdiği "100. Yıl Çanakkale Zaferi Özel Konseri" ile dinleyicileri hem duygulandırdı hem de söylenen türkülerle mest etti. Şef Yavuz Özkaran yönetimindeki koronun seslendirdiği Çanakkale türküleri, dinleyicileri bundan 100 yıl öncesine götürdü.

GENÇ’TEN FİDAN SERTİFİKASI

Konser sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bir Can Bir Fidan" projesi kapsamında adlarına fidan dikilen şef Yavuz Özkaran ve koro emekçilerine fidan sertifikalarını verdi. Özkaran, kendilerinden hiç bir desteği esirgemeyen Başkan Osman Genç’e teşekkür ederken, Genç, Canik Belediyesi olarak kültür-sanat etkinliklerine her zaman önem verdiklerini belirterek, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını Canik’te farklı yaşadıklarını söyledi.

“GEÇMİŞLERİNİ BİLMEYENLER, GELECEKLERİNİ PLANLAYAMAZ”

Bu yıl Çanakkale ruhuna uygun bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Genç, "Geçmişini bilmeyenler, geleceklerini planlayamaz. Çanakkale’de bu vatan uğruna şehit düşenlerin çoğu gençlerdi. Biz de bu nedenle geçmişlerini bilmeleri, o ruhu yaşamaları amacıyla gençlerimizi ümmetin gemisi Mavi Marmara Gemisi ile Çanakkale’ye götürdük. Canik Belediyesi olarak değerlerini bilen, özümseyen ve gelecek kuşaklara aktaran bir gençlik hedefliyoruz. Bu bakımdan önemli bir etkinliğe imza atmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.