Erzurum Palandöken İlçesin de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler ders konusunda yer alan Yerel Yönetimler konusunu Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret ederek işlediler.
Okul Müdürü Güven Çarıkçıoğlu ve sınıf öğretmenleri ile birlikte Palandöken İlçe Belediyesi’ni ziyaret eden yaklaşık 40 öğrenci ilk önce Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile görüştü. Yerel Yönetimlerle ilgili bilgi alan öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı Bulutlar, Palandöken Belediyesi’nin, 6360 sayılı yasa ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçe belediyesi olduğunu, Palandöken Belediyesi’nin Büyükşehir yasası kapsamında her şeyi birlikte yaptıklarını dile getirdi.
“BELEDİYE HALKINA DOĞUMDAN ÖLÜMÜNE KADAR HİZMET EDER”
Başkan Bulutlar, öğrencilere Yerel Yönetimlerle ilgili yaptığı konuşmasında, “Yerel yönetim konusunda mutlaka yapacağımız çok şey var. Mümkün olduğunca herkesin hayatın içerisinde olmasını istiyoruz. Belediye, Palandöken’de herkesin doğduğu günden, ölümüne kadar her konuda yardım ve destek olacağı, hizmet talep edebileceği bir kurumdur. Biz Palandöken İlçesi olarak bir aileyiz. Biz o ailenin içerisinde sizin ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamak üzere görevlendirilmiş kişileriz. Bunun için de, köylerimizden, beldemizden yani Palandöken’de yaşayan tüm insanlarımızdan talepler bekliyoruz. Hizmet vermek bizim görevimiz. En başta gelen görevimiz ilçemizde yaşayan her bireyin dertlerini iyi dinlemek. Böyle olunca çözüm de bulabiliriz. O dinlediğimiz dertlerin birinci konusu da temizlik. İlçemizin her türlü temizliğini yapmak mecburiyetindeyiz. Ancak bunu belediye ile ilçede yaşayan büyüğünden küçüğüne kadar duyarlı bir şekilde davranarak, yaşadığımız ortamı en güzel, en temiz hale getirmek için gayret edersek hepimizin yükü çok azalmış olur. Belediyemiz temizlik hizmetini daha kolay yapmış olur. Sizlerin benden istediğiniz oyun parkları, oyun sahaları için de daha fazla kaynağımız olur. Bunların hepsi birbiriyle alakalıdır. Biz sağlığımızla alakalı olan temizlik konusu gibi birçok konuda ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.
Öğrenciler kendilerine ikram edilen meyve sularını içtikten sonra, Belediye Başkanı öğrencilere büyük bir sürpriz yaparak tüm öğrencilere kol saati hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.