AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğü, "Çocukların İnternet Ortamında Cinsel İstismarına Karşı Küresel İttifak" Programı kapsamında kurumları bilgilendirdi.

Merzifon Akif Gülle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan İlçe Milliği Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, internetin giderek yaygınlaştığı günümüzde çocukların internet ortamında cinsel istismarının büyük bir problem olarak karşılarına çıktığını söyledi.

Bu amaçla Türkiye'nin de içinde yer aldığı 54 devletin katılımıyla oluşturulan "Çocukların İnternet Ortamında Cinsel İstismarına Karşı Küresel İttifak" Programı kapsamında birlikte mücadele etme kararı alındığını hatırlatan Yozgat, alınan bu karar çerçevesinde söz konusu suçla mücadele kapsamında ilçede çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden oluşan bir komisyon kurulduğunu anlatan Yozgat, "Bu çerçevede güvenli internet kullanımı ile ilgili hem kurumsal alanda hem de vatandaş bazında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik.  Bu toplantıların sunumunu yapacak personelin yetiştirilmesi amacıyla 2 günlük bir eğitim programı başlattık. Çocuklarımızın ve bireylerimizin daha güvenli ve kaliteli bir hizmet alabilecekleri ahlaki yönden de aile yapısını etkilemeyecek bir internet kullanımını amaçlayarak bu programı düzenledik" dedi.

Programa Kaymakam Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Milliği Eğitim müdürü Ahmet Yozgat, İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Kahraman ve resmi kurum amirleri ile öğretmenler katıldı.