Türkiye Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden sporcular, üç dereceyle döndü.
Türkiye Halter Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası Trabzon’da yapıldı. Yapılan şampiyonaya yurt genelinden rekor bir katılımla 37 ilden 118 bayan, 314 erkek olmak üzere toplam 432 sporcu katıldı.
Aydın’ın temsilen şampiyonaya katılan Alican Şahin 56 kg. kategorisinde 43 sporcu içerisinden Türkiye 3’üncüsü oldu. Ayrıca 62 kg. kategorisinde Burak Emre Çakın Türkiye 5’incisi ve 56 kg. kategorisinde Erkan Kanöz Türkiye 14’üncülüğünü elde etti. Sporcuların antrenörü Yunus Emre Demirtaş, şampiyonaya katılımın rekor sayıda olmasından dolayı çok zor geçtiğini belirtti. Yoğunluğa rağmen çok iyi dereceler elde ederek Aydın’ı temsil ettiklerini belirten Demirtaş, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a vermiş olduğu tüm desteklerden dolayı teşekkür etti.
İl Müdürü Zeynel Akın da, başarılı sporcuları ve antrenörleri Yunus Emre Demirtaş’ı tebrik etti. Yaklaşık bir hafta önce de iki minik sporcunun halter branşında Türkiye 3’üncülüğü aldığını anımsatan Akın, halter branşının Aydın ilinde yaygınlaşması için tüm imkanların kullanıldığı kaydetti. Akın, yapılan çalışmaların meyvelerini aldıklarını dile getirdi.