Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek’in “Dünden Bugüne Ermeni Saldırganlığı ve Hocalı Soykırımı" kitabının tanıtımı Bakü’de gerçekleştirildi.
Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek tarafından kaleme alınan “Dünden Bugüne Ermeni Saldırganlığı ve Hocalı Soykırımı” ile “100. Yılında Ermeni Sorunu” adlı kitapları Hocalı Soykırımı, Çifte Standartlar ve 100 Yılın Ermeni Yalanları Projesi kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kurumlarına Devlet Desteği Fonu’nun mali desteği ile Mülteci ve Zorunlu Göçmenler Gençlik Teşkilatı, Türkiye ve Aydınlar Ocağı’nın işbirliğiyle yayınlandı. “Dünden Bugüne Ermeni Saldırganlığı ve Hocalı Soykırımı" kitabının Bakü’de düzenlenen tanıtım programına Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Mülteci, Zorunlu Göçmenler Gençlik Teşkilatı ve Azerbaycan Aydınlar Ocağı Başkanı Vugar Kadirov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye’de Ermeni meselesiyle ilgili kitabın nerdeyse olmadığını ve bu nedenle bu konuyla ilgili kitaplar yazdığını kaydederek, “Bu Ermeniler’in mezalimini doğru dürüst anlatan kitap yok, film yok, abideler yok, eserler yok. Onun üzerine yaptığım çalışmaları, verdiğim konferansları bir kitapta toplayım istedim. Ama Ermeniler tam 300 kitap yayınladılar. Bir Kafkas, İslam Ordusu Harekatı, bir Mustafa Kemal, bir Neriman Nerimanov’un, bir Haydar Aliyev’in milletimiz için söyledikleri, bunların hepsi güzel birer altın köprüdür. Biz bu köprüleri her alanda ama aklımıza gelecek her alanda çoğaltmalıyız. Bu köprüleri daha çok atmalıyız, daha çok kurmalıyız ve de milletimizin geleceği bu köprülerde birliktedir” dedi.
Konuşmasının ardından gecenin anısına plaket takdim edilen Öztek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye’den gelen Aydınlar Ocağı arkadaşlarımla birlikte buradan değerli arkadaşım İrevan Devlet Tiyatrosu İftihar Piriyev ve yine Azerbaycan Aydınlar Ocağı Başkanı değerli arkadaşım Vugar Kadirov ve de onun değerli yardımcısı Emin Hesendi ile birlikte Azerbaycan’da Bakü’de 3 günlük program için burada bulunuyoruz. Burada bulunmamızın en önemli nedenlerinden bir tanesi de bu yıl yazmış olduğum iki kitabımdır. İsmi ‘100. Yılında Ermeni Soykırımı’, ikinci kitabımın Vugar Kadirov ve Emin Hesendi kardeşlerimin büyük uğraşları ile basılan yine ‘Hocalı Soykırımı’ isimli kitabımdır. Bu kitaplar Türkiye’de ve Azerbaycan’da basılan yegane örnekler diyebileceğim kitaplardır. Bu kitaplarım tanıtımı, ayrıca ‘100. Yılında Ermeni İhanetleri’ konulu konferanslarımız ve yine 100. yılında Çanakkale Savaşları’nın başlamış olduğu o muhteşem destanın yazıldığı anma günleri nedeniyle buradayız. Maalesef 12 Nisan günü Papa yapmış olduğu açıklamasında bir din adamına yakışmayan, milletleri neredeyse birbirine düşman edercesine yapmış olduğu beyanat tamamen bir din adamının işlediği günahtan başka bir şey değildir. Yine aynı şekilde Avrupa Parlamentosu’nun yaptığı girişimler tek taraflı olarak bizim kesinlikle kabul etmeyeceğimiz ve edemeyeceğimiz iddialardır. Türkler hiçbir zaman hiçbir millete soykırım uygulamamıştır” diye konuştu.
Programın sonunda Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümüne adanmış “Cumhuriyetin İlk Sedası” adlı tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi.