Çankırı Sağlık İl Müdürlüğü Çalışanları, Samsun’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için kurum önünde toplanarak eylem yaptı.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınayan sağlık çalışanları adına bir basına açıklaması yapan Sağlık İl Müdürü Halil Nevzat Yetkin, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun’u hain bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.
Kutsal bir mesleğin erbabı olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti asla mazur göremeyeceklerini ifade eden Halil Nevzat Yetkin, "Vatandaşlarımıza yardımcı olmak, hayatlarını kurtarmak için büyük fedakârlıklarla, gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırı gerçekleşmiş ve sağlıkta şiddet bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir.Sağlık hizmeti sunan şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Amaçları; insanları kaybettikleri sağlıklarına kavuşturmak gibi son derece kutsal bir mesleğin erbabı olan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti asla mazur göremeyiz" dedi.
Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan hekimimiz Op. Dr. Kamil Furtun’u hain bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Yetkin "Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenebilmesi amacı ile “Sevgi En iyi İlaçtır” “Şifa Veren Ele Vefa” gibi saygıyı öne çıkaran kampanyalar uygulanmış, güvenlik tedbirleri artırılmış, fiziki mekânlar ile ilgili düzenlemeler yapılmış olup geliştirmeye devam edilmektedir. Beyaz Kod uygulaması, hukuki yardım, cezaların artırılması gibi tedbirler alınmıştır. Ancak halen hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uyumsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak el birliği ile ortadan kaldırmalıyız.Hayatını kaybeden Kamil Furtun kardeşimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyoruz.Milletimizin ve Sağlık Camiamızın başı sağ olsun." şeklinde konuştu.
Sağlıkçılar, açıklamanın ardından hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için dua etti.