Ordu’nun Fatsa İlçe Kaymakamlığı ’Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu Toplantısı’nın birincisi yapıldı.
Fatsa Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Toplantısı’na Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı başta olmak üzere, Fatsa İlçe Garnizon Komutanı P. Bnb. Salih Gödek, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Halit Gülten, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Işıl Aralan ve daire amirleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “Yapılan ilk toplantıda amaç strateji belirlemektir. Eskiden ülkemizde çokça olmayan bir uyuşturucu problemiyle bugünlerde karşı karşıyayız. Daha çok gelişmiş ülkelerde olan uyuşturucu bağımlığı bizim ülkemizde de son zamanlarda sıkça görülmeye başlandı. Ülke gençliğini harap etmeye başladı. Bu vesileyle il ve ilçelerde uyuşturucuyla mücadele kurulları ciddi görevler yapacaklar” dedi.
Kaymakam Yapıcı’dan sonra uyuşturucun zararları ile ilgili bilgiler veren Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Işıl Aralan, "Uyuşturucuyla mücadele ilçe kurullarının amacı. Uyuşturucuyla mücadele esnasında mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem planını ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde eyleme geçirmektir. Fatsa Kaymakamlığı başkanlığında ilçemizde yaklaşık 17 kişi ile oluşan bir kuruldur. Kurul üyesi olan kurum ve kuruluş üyeleri toplantılara düzenli olarak katılırlar. Kurumlar kendi alanındaki sorun ve aksaklıkları gidererek uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynar” diye konuştu.
Toplantı alınan karaların ardından sona erdi.