Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, İzmir iş dünyasının erken seçim ya da koalisyon hükümet değil barış ve huzur istediğini söyledi. Demirtaş, "Bakın, 52 gündür yeni hükümet yok, ne oluyor? Ama bizim huzur ve barışa ihtiyacımız var. Şu andaki hükümet, son gün son dakikaya kadar tek başına hükümet olmanın zevkini mi duymak istiyor?" dedi.
Terör olaylarındaki artış, İzmir iş dünyasını da tedirgin etti. İzmir Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı konuşmada, iş dünyasının erken seçim ya da koalisyon değil barış ve huzur istediğini belirterek, şunları söyledi:
“Hala yeni hükümetimiz kurulmadı. 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 52 gün geçti. Ya koalisyon ya da azınlık hükümeti kurulacak. Elbette bir ihtimal daha var o da hükümetin kurulamaması ve erken seçime gidilmesi. Gazetelerde, iş dünyası temsilcileri ekonomimizin bir erken seçimi kaldıramayacağını, partilerin mutlaka uzlaşması gerektiğini ifade ediyor. Biz her ihtimali kaldırabiliriz. Bakın, 52 gündür yeni hükümet yok, ne oluyor? Ama bizim huzur ve barışa ihtiyacımız var. Şu andaki hükümet, son gün son dakikaya kadar tek başına hükümet olmanın zevkini mi duymak istiyor? Bu belirsizlik ortamının ortadan kalkması lazım. Biz ne erken seçimden ne koalisyondan ne de başka bir şeyden korkuyoruz. 52 gündür hükümet yok da Dolar, Euro fırladı gitti mi? Belli bir seviyede seyrediyor. Dolar ve Euro dünya konjonktüründen etkileniyor. Bizim huzura ihtiyacımız var. Bizim önceliğimiz koalisyon değil bizim önceliğimiz huzur ve barış bu olursa hepsi olacaktır."
PATRONLARA GÜVENLİK UYARISI
İTO Başkanı Demirtaş, terör olayları nedeniyle İTO'ya girişte her meclis üyesinin X-Ray cihazından geçmesi gerektiğini belirterek, “Hepimiz dikkatli olmalıyız. Bulunduğumuz ortama dikkat etmeliyiz. Ben de o cihazdan geçiyorum. Terörist her yerde var. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz" dedi. Demirtaş, İran'a ambargonun kalkmasıyla 85 milyon nüfusluk büyük potansiyel oluştuğunu belirtirken üyelerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. Demirtaş, “Bizim size önerimiz dikkatli olmamız. Turizmde otelcilikte yatırım yapılabilir. Orada otel yok. Demir çelik, otomotiv, inşaat açısından fırsatlar var" dedi.

FOTOĞRAFLI