CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapması başta olmak üzere adı yolsuzluğa karışan bakanlar ve Güneydoğu'da bazı kentlerde yaşanan asayiş olaylarını değerlendirdi.

Uşak Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Cumhurbaşkanı'nın bakanlar kuruluna başkanlık edecek olmasını hatırlattı. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini vurgulayan CHP'li Milletvekili Yılmaz, "Cumhurbaşkanı seçildiği gün partisiyle tüm bağlarını keser. Ama ne yazık ki Recep Tayyip Erdoğan, partisiyle bağlarını kesmeyi bir tarafa bırakın halen daha partisinin genel başkanı gibi davranmaktadır. Cumhurbaşkanının bakanlar kurulu üzerinde vesayet kurması, anayasal olmayan bazı hakları kullanacağını söylemesi demokrasi adına rahatsızlık vericidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tavrının anayasaya aykırı ve bakanlar kurulunun yetkilerini gasp etmek olduğunu belirtiyorum. Türkiye'de çok büyük rahatsızlıklara yol açacak olan bu davranış, Türkiye için bir kaos demektir. Türkiye'nin bu dönemde kaosa değil, hukuk kurallarına bağlı bir yönetim şekline ihtiyacı vardır. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tavrını gözden geçirmesi ve kendi sınırları içine çekilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"YARGILANMA HAKKINI İSTEMELERİNİ BEKLERDİM"
Adları yolsuzluk iddialarına karışan AK Partili dört eski bakanı hatırlatan Milletvekili Yılmaz, "Bu tür konuların üzerinin kapatılması ve yolsuzlukların araştırılmaması kamuoyu vicdanını yaralıyor. Bu konuda en önemlisi adil yargılanma hakkı istemektir, bu herkesin hakkıdır. Ben bir milletvekili olarak hakkında iddialar olan eski bakanların yargılanma hakkını istemelerini beklerdim. Benim ülkeme yakışan da aslında böyle bir siyasi ahlaktır. Ama ne yazık ki bu gerçekleştirilemedi. Meclis genel kurulunda yapılan oylamada milletvekillerinin vicdanının sesini dinleyerek yüce divan yargılamasının önü açmasını diliyorum" diye konuştu.

"GÜNEYDOĞU'DA FİİLEN DEVLETİN GÜCÜ KALMAMIŞTIR"
Ülkenin Güneydoğu bölgesinin yangın yerine döndüğünü de söyleyen Yılmaz, "Güneydoğu'da fiilen devletin gücü kalmamıştır. AKP'nin yaptığı çözüm süreci adı altındaki açılımda PKK'ya bir yetki devri söz konusudur. Otorite tamamen PKK'ya geçmiştir. Buna karşı bizim insanlarımızın içi yanıyor biliyorum. Bunu engellemek adına bizim çözüm önerimiz, AKP iktidarını sonlandırmak ve PKK'yı da o topraklardan çıkarmaktır. Önümüzdeki seçim dönemi çok çetin geçecek; PKK ile çatışmalar, ekonomik sıkıntılar yaşanabilecek. Ülkenin kaotik bir çatışma ortamına girmemesi için biz CHP olarak halkımıza tüm gerçekleri anlatacağız" dedi