Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVYM) Sanat Galerisi, bu hafta Ender Pekşen imzalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.
2013 yılından beri sürdürdüğü fotoğraf çalışmaları ile oluşan arşivindeki eserleri fotoğraf dostları ile paylaşmak isteyen Pekşen, Samsun ve çevresinde çektiği fotoğraflarında portre, manzara, doğal yaşam gibi farklı temaları bir araya getirdi.
İlk kişisel sergisi olduğunu belirten Ender Pekşen, “Bazen gerçeğin kendisi, hayal dünyasının büyülü atmosferinden daha masalsı olabilir. Uzun zamandır çektiğim fotoğrafları sosyal medya aracılığı ile paylaşıyordum. Ama dijital olarak paylaşılan fotoğrafların kağıda basılanların yerini tutmayacağını da biliyorum. Bu aslında, elektronik kitap okumak gibi bir durum; kitabı elinize alıp kokusunu içine çekerken sayfaları çevirmenin keyfini ekranda okurken bulamazsınız. Dijital fotoğraf karşısında durup ne kadar süre ile bakabilirsiniz? Oysa basılmış bir fotoğrafın karşısında öylece kalabilirsiniz. İşte, ben de tam bu yüzden sosyal medyada paylaşımlarımdan fotoğraflarımı bilen dostlarımın ve tüm fotoğraf severlerin bu duyguyu tatmalarını istedim” dedi.