Manisa Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Manisa Adliyesi önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumu töreninde avukatların cübbelerinin arkalarına yapıştırdıkları “Cübbemden elini çek” yazılı stickerlar dikkat çekti.
Manisa Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Manisa Adliyesi önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Alim Çalışkan, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende avukatlar, cübbelerinin arkalarına yapıştırdıkları “Cübbemden elini çek” yazılı stickerlarla yer aldı.
Törende konuşan Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, “Çağlayan adliyesinde rehin alınıp öldürülen savcımız Mehmet Selim Kiraz için üzgünüz ve öfkeliyiz. Savcımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yargı camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Manisa Barosu terör saldırılarının her şekline karşıdır. Terörist saldırı kimden ve hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın haklılığı tartışılamaz. Yargıya yapılan sözlü saldırılar, hakimlerin, savcıların, avukatların isimleri verilerek yapılan tacizler bu tür kendini bilmezleri cesaretlendirmektedir. İktidar erklerine sesleniyoruz. Yargının üzerinden elinizi çekin. Yargı ile oynamayın." dedi.
"Bu yıl 5 Nisan Avukatlar gününü buruk kutluyoruz." diyen Arslan açıklamasını şöyle tamamladı:
"Avukatlar Günü’nde hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve bununla yakından ilgili ülke gündemi ile avukatlık mesleğinin yaşadığı sorunlar konusunda iç açıcı şeyler söylemeye ne yazık ki olanak yoktur. Avukatlar yargının kurucu unsuru olarak savunma görevlerini yerine getirerek hukukun üstünlüğüne yaşamsal önemde katkı sunarlar. Avukatlar Günü’nde, ömürlerinin en değerli zaman dilimlerini hukuka adayan değerli meslektaşlarımın önünde saygı ile eğiliyorum. Bu vesile ile bugünlere erişemeden yitirdiğimiz sevgili meslektaşlarımızı da rahmet ve şükranla anıyor ruhları şad olsun diyorum” dedi.