Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde Yönetici Formasyonu Kazandırma Kurslarını ziyaret etti.
Ziyaretlerde ilçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından karşılanan Koca’ya öğrenciler çiçek takdim etti. Koca, babasının görevi dolayısıyla ilk, orta ve lise öğrenimini Mersin’de tamamladığını belirterek, yaklaşık 20 yıldan bu yana da İstanbul’da yöneticilik görevini yürüttüğünü ifade etti. Gençlik yıllarını geçirdiği kendisinde önemli izler bırakan Mersin’e hizmet ederek vefa borcunu ödemek istediğini anlatan Koca, bu onurlu görevi, layıkıyla yaparak kendinden sonra gelecek kişiye en iyi şekilde teslim etmek istediğini belirtti. İdarecilerin üzerindeki ağır yükün farkında olduklarını ifade eden Koca, “Sizlerin gayreti ve özverisi ile bugünlere gelinmiş. Bizden önce emeği geçenlere teşekkürü borç biliyoruz. Türkiye ortalamasının üzerinde bir noktaya gelinerek başarılı hizmetler yapılmış. İnşallah bu çıtayı daha da yükseklere taşımak sizler ve bizlere nasip olur” dedi.
Koca, yöneticilik formasyonu kazandırma kurslarına katılacak idarecilerin, vizyon ve strateji geliştirme, öğretim liderliği, okul yöneticiliği, proje yönetimi ve benzeri konularda eğitim alacağını kaydederek, katılımcılara başarılar diledi.