badanadan bakım-onarıma, temizlikten bahçe düzenlemesine kadar birçok alanda malzeme desteği verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eğitime her zaman büyük destek verdiklerini hatırlatarak, bu desteğin aralıksız süreceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin “Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi” kapsamında bir protokol yaptığını hatırlatan Başkan Gökçek, pek çok eğitim kurumunun bahçesine asfalt döktüklerini, çevre düzenlemesi yaptıklarını, basketbol potaları, voleybol alanları, kale direkleri yerleştirdiklerini, geleneksel çocuk oyun alanları çizdiklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren çocuk kulüpleri, gençlik merkezleri, çocuk meclisi gibi kuruluşlardan da öğrencilerin çok faydalandığını anlatan Başkan Gökçek, Feza Gürsey Bilim Merkezi’nin de öğrencilere büyük destek olduğunu söyledi. Başkan Gökçek, engelli okullarına yemek yardımı yapıldığını, her yıl yüzlerce başarılı öğrencinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Akçay Tatil Kampı ile ödüllendirildiğini, Akçay’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin Akçakoca Tatil Kampı’nın da devreye sokulduğunu bildirdi.
2014’TE OKULLARA YARDIM YAĞDI
Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Ankara’daki 505 okula 49 bin 926 kalem malzeme, işçilik ve eğitim desteği sağladı. Dağıtılan formlarla okulların ihtiyaçları belirlendi. Bu kapsamda okulların boya, kaynak, duvar sıva tamiratları, elektrik tesisatları, aydınlatma onarımları, çatı aktarımları, dolap ve masa yapılması ile sıhhi tesisat onarımları gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, okullarda minikleri de unutmadı ve okul bahçelerini basket potası, futbol kalesi, voleybol direği, geleneksel çocuk oyun alanları yaparak şenlendirdi.
Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi tarafından Ankara’daki 164 okula 15 bin 900 kilo plastik boya, 4 bin 590 kilo yağlı boya, 7 bin 125 kilo dış cephe boyası desteği sağlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 39 okula 904 torba çimento, 768 metrekare kilit taşı, 2 bin 150 metre bordür, bin 806 metrekare tretuvar, 362 metreküp de kum desteği yaptı. Büyükşehir Belediyesi 58 okula 15 bin 306 adet/kg temizlik malzemesi yardımı yaparken, 11 okula marangozluk, 36 okula tesisat malzemesi, kalorifer muhtelif malzeme, 13 okula elektrik malzemesi desteği sağladı ve 5 okulun da duvarını yaptı.
505 okula malzeme desteğinin yanı sıra okulların boya, kaynak, duvar- sıva tamiratları, elektrik tesisatları ve aydınlatma onarımları, çatı aktarımları, dolap ve masa yapılması ile sıhhi tesisat onarımlarını da gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, okullarda minik öğrencilerin oyun imkanlarını da geliştirdi. Büyükşehir Belediyesi 102 okula 105 adet, basket potası, futbol kalesi, voleybol direği yaparken, 77 okula da 845 adet geleneksel oyun çizgileri çizdi. Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt kaplamasını yaptığı okul bahçelerinde öğrenciler geleneksel oyunlar oynayarak okul hayatlarını da şenlendirdiler.