Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından 7 Ocak 2015 tarihi itibari ile kamuoyuna ilan edilen 2015 yılı mali destek programları kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları ve proje döngüsü yönetim eğitimleri tamamlandı.
Bu yıl üç farklı mali destek programı aracılığıyla başarılı projelere hibe desteği verecek olan Serhat Kalkınma Ajansı, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların temsilcileri ile girişimcilerin katıldığı toplantıda, 2015 yılı mali destek programlarının öncelikleri, başvuru koşulları, destek tutarları ve başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgi verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Ajans tarafından potansiyel başvuru sahiplerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır il merkezleri ile ilçelerde yaklaşık 900 kişinin katılım sağladığı bilgilendirme toplantıları ile devam edildi.
Serhat Kalkınma Ajansı’na proje başvurusu yapmayı planlayan başvuru sahiplerine yönelik düzenlenen proje döngüsü yönetim eğitimleri Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı il merkezlerinde ve talebin yoğun olduğu Doğubayazıt ve Patnos ilçelerinde yaklaşık 400 kişinin katılımı gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimlerde, kalkınma ajanslarına başvuru aşamasında kullanılan formlar tanıtılarak mantıksal çerçeve yaklaşımı, bütçe oluşturma, proje yazma, proje yönetimi vb. hususlara ilişkin ayrıntılı bilgi verilmiş ve Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinde atölye çalışmaları yapıldı.
2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında bilgilendirme çalışmaları süreci dört il merkezinde Serhat Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofislerinde kurulan Teknik Yardım Masaları aracılığıyla devam ediyor.