Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kaldıkları evde yangın çıkması sonucu mağdur olan üniversite öğrencilerine kaymakamlık sahip çıktı.
Pülümür Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğrencilere maddi yardımda bulunulduğunu belirten Kaymakam Mekan Çeviren, “Kaldıkları evde yangın çıkan öğrencilere başta barınma olmak üzere acil ihtiyaçlarının karşılanması için yardımda bulunduk. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Biz Pülümür ailesiyiz. Ne zaman bir ailenin, ferdin bir sıkıntısı olsa kaymakamlığımız, belediye, sivil toplum örgütleri ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarını en kısa sürede gideriyor. Bu konuda duyarlı olan Pülümür Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve Pülümür halkının bu güzel davranışı taktire şayan. Pülümür’deki üniversite öğrencilerini burada misafir olarak görüyoruz ve onların eğitimlerinin en iyi şekilde sürmeleri için buradayız. Her konuda kendilerine maddi ve manevi destek olabileceğimizi bir kez daha belirtmek isterim” dedi.
İki gün önce 3 üniversite öğrencisinin kaldığı evde yangın çıkmış, can kaybı yaşanmayan yangında evde maddi hasar meydana gelmişti.