KAYSERİ, () - KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan güneş enerjisi santralinin 7 Mwp'lik bölümünü cumartesi günü devreye sokacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılış töreniyle santralin bu bölümü enerji üretimine başlayacak.
Yaklaşık 2 yıl süren AR-GE ve zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından panel montajları biten projenin 7 Mwp’lık alanı enerji üretimine hazır duruma getirildi. Proje hakkında bilgi veren Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olduğu dönemde yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların ülke adına sevindirici olduğunu söyledi. Hasyüncü, "7 Mwp’lık bölümü biz bölge olarak yaptık ve bu alan elektrik üretimine hazır duruma geldi. 11 Mwp’lık alanın da tamamlanmasıyla santralimiz toplam 18 Mwp’lık güce ulaşacaktır. 80 bin adet panelin yer alacağı santralimizde yıllık 30 milyon kilovat saat elektrik üretmeyi hedefliyoruz” dedi.
Hasyüncü, 16 milyon 500 bin liralık yatırımla devreye girecek olan 7 Mwp’lık alanın yatırım bedelinin tamamının Organize Sanayi Bölgesi öz kaynaklarından karşılandığını ve ödemelerin tamamının yapıldığını da bildirdi.

FOTOĞRAFLI