AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi.
Adıyaman’da sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Yetiş, 2017 sonuna kadar Adıyaman’da AK Parti hükümetlerince Adıyaman sağlığına yapılan yatırım miktarının 338 milyon TLyi aşacağını ifade etti.
AK Parti olarak Adıyaman’a özellikle sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını belirten Yetiş, Adıyaman’da yapılan sağlık yatırımlarının 2003 öncesine göre kıyaslanamayacak kadar yüksek olduğunu, son dönemde yapılan önemli yatırımlarla birlikte Adıyaman’da sağlık alanında önemli bir çıtayı yakaladıklarını söyledi. Yine de daha iyisinin başarılabileceğini vurgulayan Yetiş, Adıyaman’da devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Devam eden yatırımlardan Sincik ilçe hastanesinin yüzde 60 fiziki gerçekleşme oranında devam ettiğini söyleyen Yetiş, “Mart sonu itibariyle başlayan inşaat yapımı Mayıs 2015 gibi sona erecek. Bu hastanemiz tamamlandığında Sincikli kardeşlerimiz Kahta’ya gitmeden tedavi görebilecek.20 yataklı ve 6 lojmanlı hastanemizin zamanında teslimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Gölbaşı Devlet Hastanesi ek bina revizesi devam ediyor. Bu projede de fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60 civarında. 50 yataklı mevcut hastane ek bina tamamlandığında 75 yataklı olacak. Ağustos 2015 gibi bu proje de tamamlanmış olacak. Daha önce yapılan Gerger Entegre Devlet Hastanesine 6 daireli lojman yapımı da hızla devam ediyor.%80 oranında bu proje de tamamlanmış durumda” dedi.
İhale aşamasında olan yatırımlarla ilgili olarak Yetiş şunları söyledi:
"Adıyaman Hacıhalil sağlık evi yıkım kararı alındı. Yapım ihalesi yapıldı. 2015 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor. Çelikhan, Akıncılar, Narenciye ve Kahta Bozpınar’a Aile Sağlık Merkezleri yatırım programına alındı. Yine Adıyaman merkeze yeni ASM yatırımlarını programa aldık. Bu projelerin zamanında tamamlanması için takipçi olacağız."
Yetiş, Adıyaman Merkez’e yapılacak olan 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastane’sinin arsa sorununun çözülür çözülmez projelendirileceğini, Samsat İlçesine yapılacak olan Hastanenin ise projesinin çizildiğini belirterek, Adıyaman Kamu Hastaneleri yeni yönetiminin bu projelerin en iyi şekilde takipçisi olacaklarına inandığını ve yeni yönetime başarılar dilediğini ifade etti.