Bakırköy 31'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan davanın gerekçeli kararı da yazıldı. Gerekçeli kararda Mehmet Zehir'in soruşturma ve kovuşturma aşamalarındaki ifadelerine de yer verildi. Mesut Koçak'ın kız arkadaşına evlilik teklifi için toplanan grup içinde Mehmet Zehir'in de olduğu belirtilen gerekçeli kararda, evlilik teklifi sırasında grubun 4-5 dakika trafiği durdurduğu, sanık Zehir'in bu sırada drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu belirtildi.

50 GÜNLÜK HAPİS CEZASI ERTELENDİ
"Trafiğin güvenliğini tehlikeye soktuğu" gerekçesi ile Mehmet Zehir'e 1 ay 20 gün hapis cezası veren mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu, eylem sonucunda meydana gelmiş her hangi bir maddi zararın bulunmaması ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine vararak hükmün açıklamasını geriye bıraktı.

PARA CEZASI DA KESİLMİŞTİ
Bir gurup arkadaşını toplayan Mesut Koçak, 8 Ağustos 2015 tarihinde Bahçelievler E-5 Karayolu üzerinde trafiği durdurarak kız arkadaşına evlilik teklifi yapmıştı. Trafik akışını durduran Mesut Koçak ve 6 arkadaşına Karayolları Trafik Kanunu kapsamında düzenlenen"Trafik güvenliğine uymamak" ve "Yasak yerde durmak" suçlarından 169'ar lira idari para cezası verilmişti.

İdari para cezası kesilen Mehmet Zehir hakkında drift attığı gerekçesiyle ayrıca, "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan iddianame düzenlenerek hakkında ceza davası da açılmıştı.