AMASYA (AA) - Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Ergin, 5 temel branşta hekim eksikleri olduğunu söyledi.

Kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Ergin, hastanedeki çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde 1,5 yıldır anestezi uzmanı olarak görev yaptığını ve son bir aydır ise başhekimlik görevini yürüttüğünü hatırlatan Ergin, şunları kaydetti:

"Başhekimlik görevini yürütmeye başladığım bu son 1 ay içerisinde ekibimle birlikte adeta hastanemizin röntgenini çekiyoruz. Hangi konuda ne aşamadayız ve daha iyisi için ne yapılması gerekir, bunun planını yapıyoruz. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki biz hastanemizde kötüyü iyi yapmak durumunda değiliz. Çünkü hastanemiz zaten iyi bir durumda. Biz iyiyi daha iyi yapacağız. Bunun için çaba göstereceğiz. Elbette eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri giderme noktasında mesai harcayacağız. Temennimiz sağlık hizmeti almak için hastanemize başvuran tüm hastaların bize geri dönüşlerinin pozitif olması yönünde. Şu anda 5 ana branşta hekim eksikliği yaşamaktayız. Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi, 70 bin nüfusa hitabeden bir hastane olmakla birlikte çevre illerin ilçeleri ve Amasya'nın ilçelerine hizmet veren, kısaca 200 - 250 bin hastaya hizmet veren bir kurumdur. Durum böyle olunca tek hekimle sağlık hizmeti sunduğumuz kadın doğum, göğüs hastalıkları, göz, beyin cerrahi ve psikiyatride yoğunluk yaşanıyor. Durumu ilgili mercilerle paylaştık. Hastanemizin bu yöndeki eksikliklerini tamamlayacağız inşallah."

Ergin, 200 - 250 bin nüfusa hizmet veren ve bu hizmeti verirken, hastayı sevk etmek yerine hastanın ihtiyacını Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde çözmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Günde 320 - 350 kişi acil servise müracaat ederken 1 günde hastanemizden 1600 - 1800 kişi sağlık hizmeti alıyor. Amacımız bize sağlık hizmeti için müracaatta bulunan hastalarımızın ihtiyacını burada karşılamak. Sevk oranımız yüzde 1- 1,5 . çok yüksek değil. Çünkü hastayı sevk etmek hasta açısından çok arzulanan bir durum değildir. Ancak geçen yıl 6 bin 200 hastayı MR için sevk ettik. Bu ihtiyacı hastanemizde karşılamak ve hastalarımıza MR hizmeti vermek istiyoruz. MR cihazını hastanemize kazandırmak için mesai harcayacağız. Aynı zamanda yoğun bakım servisimizi daha aktif çalıştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Merzifon'da Evde Sağlık Hizmeti çalışmalarının ve diyaliz hastalarının takibinin titizlikle sürdürüldüğünü belirten Ergin, şöyle devam etti:

"İlçemizdeki 138 hastaya Evde Sağlık Hizmeti sunuyoruz. Bu hizmeti sunarken belirli periyotlarda sağlık hizmeti götürdüğümüz hastalarımızın durumuna göre gerektiğinde bu periyodu sıklaştırıyoruz. Tek ekip olarak çalışan Evde Sağlık Hizmeti Ekibini daha güzel hizmet sunabilmek adına ikiye çıkarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 40 tane de diyaliz hastamızı düzenli olarak takip ediyoruz."

Hastanenin acil servis bölümünün adeta hastanenin dışarıya açılan yüzü olduğuna dikkat çeken Başhekim Ergin, acil servisin fiziki şartlarının çok daha güzel bir duruma kavuşturulması adına projeleri olduğunu, kış şartları nedeniyle şu anda inşaat gibi bir çalışma yapılmadığını ancak hava şartlarına bağlı olarak acil servisin de Merzifon'a yakışır bir duruma getirileceğini sözlerine ekledi.