Kocasinan Kaymakamlığı tarafından Çanakkale Zaferinin 100.Yılı dolayısıyla başlatılan 100.Yılında Çanakkale Ruhu Projesi kapsamındaki Çanakkale Şehitler Ormanına Kocasinan Kaymakamlığı personeli tarafından fidan dikildi.
Fidan dikimine Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İlçe Daire Müdürleri ve Kaymakamlığa bağlı dairelerdeki personel katıldı. Kaymakam Candan burada yaptığı açıklamada “Bu yıl Çanakkale Zaferinin 100.Yılı ve bizde 100.Yılında Çanakkale Ruhu isimli bir proje hazırladık. Bu proje ile 35 bin öğrencimize Çanakkale Ruhu konferansları verdik. Bunun yanında 1000 başarılı öğrencimizi Çanakkale ‘ye gönderiyoruz. Şuana kadar yaklaşık 500 öğrencimiz Bursa ve Çanakkale ‘ye gitti. Etap etap göndermeye devam ediyoruz. Yine proje kapsamında resim şiir kompozisyon yarışmaları yaptık. 100 yılında 1100 hatim etkinliği ile de şehitlerimizi anmış olduk.” ifadelerini kullandı.
Candan “Bu projenin bölümlerinden biri de 100. Yılında Şehitlerimiz için 100 Bin fidan etkinliğidir. Kayseri’nin girişine Çanakkale Şehitler Ormanı oluşturuyoruz. Büyük kısmının dikimi tamamlandı. Çok kısa bir sürede burada büyük bir orman oluşturmuş olacağız. Bugün de Kaymakamlık personelimizle fidan dikimine geldik. Yaklaşık 250 personelimizle şehitlerimiz için fidanları dikiyoruz. Belirli aralıklarla öğrencilerimiz fidan dikmeye geliyorlar. İnşallah 100.yılında şehitlerimizi hem anmış hem de gelecek nesillere anlatmış olduk” dedi.