MALATYA, () - MALATYA Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit, Hürriyet gazetesi köşe yazarı ve CNN Türk'teki 'Tarafsız Bölge' programının yapımcısı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.
Başkan Pelit yaptığı açıklamada, saldırının son dönemde medyaya karşı tahrikin bir, sonucu olduğunu söyledi. Cemiyet Başkanı Pelit, şöyle dedi:
"Özellikle son aylarda gereksi siyasilerin gerekse bir grup medyanın hedef göstermesiyle hürriyet gazetesi hedef haline gelmiştir dün gece karalık güçlerin Ahmet Hakan'ın nezdinde medyaya saldırmalarının şiddetle nefretle kınıyoruz. Basın üzerinden uygulanmaya çalışılan baskı ve şiddeti mazur göstermeye çalışanlar unutmasınlar ki bir gün bu şiddet kendilerine de dönecektir. Saldırıyı gerçekleştiren karanlık kişilerin tüm bağlantılarının araştırılmasını ve kamuoyuyla açıklamarını bekliyoruz Siyasi iktidarın bu satten sonra üzerine görev ve sorumluluğun hassasiyetle yerine getirilmesini bekliyor tüm kesimlerden, Ahmet Hakan ve medyaya yapılan saldırıyı yüksek sesle kınamalarını bekliyoruz."