Doğal Ürünler Kimyası Uzmanı Sevil Gülsoy, sağlıklı bir oruç için doğal ürünlerin önemli olduğunu belirtti.
Aksuvital Doğal Ürünler Kimyası Uzmanı Sevil Gülsoy, sağlıklı bir oruç için doğal ürünler ve katkıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gülsoy, “İnsanoğlu eski uygarlıklardan beri oruç tutmaktadır. Belli dönemlerde oruç tutmak, ibadet yapmanın verdiği manevi haz yanında, insan fizyolojisinin detokslanması yani arınması açısından da oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.
İFTARDA BALLI SU
Gülsoy, iftarda ballı su içmenin organları hızlı ve yorulmadan harekete geçireceğini vurgulayarak, “Hayatımızda zihnimizi ve bedenimizi dinlendirmek için tatile çıkarken, Ramazan ile birlikte vücut da ki organlarımızın da dinlenmesi ve kendilerini yenilemelerine imkan sunarız. Bütün gün dinlendirme sürecinden geçen organlar, hızlı bir şekilde yorulmadan harekete geçirilirken, bir bardak ılık su veya ılık ballı su, vücudun dinamizmine katkı sağlayacaktır. Ballı su, emilimini dil altında başlatarak, hızlı bir şekilde enerjiye dönüşecektir” dedi.
İFTAR SONRASINDA YEŞİL ÇAY
Doğal Ürünler Kimyası Uzmanı Sevil Gülsoy, yeşil çayın iftar sonrasında rahatlatıcı etkisi olduğunu belirterek, “Sofralara oturduğumuz da, birçok kişi psikolojik olarak hızlı yemek yemekte ve bu yanlışlık sonucun da, mideye aşırı yükleme yapılarak yorulmaktadır. Bu yüklenme sonunda bağışıklık sistemi ve sindirim sistemini aynı anda çalıştıramayan insan vücudu halsizlik ve yorgunluk çekmektedir. Bu etkilerden kurtulmak için canlılık veren ve ayrıca vücutta bulunan toksin atmak için yeşil çayı tercih edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
SAHURDA YULAF EZMESİ, KETEN TOHUMU
Gülsoy, “Sahurda ise kan şekerini fazla yükseltmeyen doğal formdaki yulaf ezmesi, keten tohumu gibi ürünler seçmek oldukça sağlıklı ve içeriklerinde ki doğal lifli yapısının yüksek oluşu sebebi ile sindirim sistemini düzenlemesine ve ayrıca gün boyu açlık hissiyatının oluşmasını engelleyecektir” dedi.
UYKU PROBLEMİ YAŞAYANLARA MELİSA ÇAYI
Aksuvital Doğal Ürünler Kimyası Uzmanı Sevil Gülsoy, sözlerine şöyle devam etti: “Birçok kişi ramazandan uyku problemi yaşamaktan korkmaktadır, bunun nedenlerinden bir tanesi gece uyku düzeninin değişmesinden kaynaklanmaktadır. Gece iyi bir uyku için Melisa çayı iyi gelecektir. Melisa çiçeğinin özünde ki rahatlatıcı etki eden citronellol gece boyunca rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.”
AKSU VİTAL 26 YILLIK ‘DOĞAL’ TECRÜBE
Doğal ürünler konusunda Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından Aksu Vital hakkında ise Gülsoy, “1989 yılında bal üretimi ile faaliyetine başlayan Aksu Vital, ilerleyen yıllarda doğal ürünler konusunda uzmanlaştı. Bugün 26 yıllık tecrübesiyle Aksu Vital, Shiffa Home, Avicenna, Vitalest, Softem, Natural Hekimce markaları altında gıda, gıda takviyeleri ve dermo kozmetik ürünler üretmektedir. Aksu Vital, bal, pekmez, bitkisel yağlar, bitkisel kremler, bitkisel şampuanlar, bitkisel sabunlar, sporcu ürünleri, bitkisel çaylar, öğütülmüş ürünler, gibi zengin ürün çeşitleri ile insanlığa sağlıklı, dinç ve formda bir yaşam sunuyor” ifadelerini kullandı.