RİZE (AA) -  FİKRET DELAL - Rize Emniyet Müdürlüğü, kentteki marketlerle yürüttüğü "Cebim Güvende Projesi" kapsamında, alışveriş poşetlerinin üzerine konulan uyarıcı görsel ve sloganlarla vatandaşları artan dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öncüğünde yürütülen proje kapsamında, "Dolandırıcılar size ya tehditle ya da ödülle gelir", "Hiçbir kamu görevlisi (polis, asker, savcı ve benzeri) sizden para talep etmez", "Para talep edenler kesinlikle dolandırıcıdır" gibi uyarıların bulunduğu poşetler bastırıldı.

İl genelinde 6 ay sürdürülecek proje kapsamında hazırlanan poşetler, proje ortağı marketlerce müşterilere dağıtılıyor. Proje kapsamında yaklaşık 2 milyon poşet dağıtılarak çok sayıda kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize genelinde sosyal, çok yönlü çalışmalarla suç ve suçlulara karşı mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Son dönemde ülke genelinde dolandırıcılık olaylarının arttığına işaret eden Çakıcı, "Kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtan ve halkın malına ve cebine göz diken organize suç şebekelerine karşı yoğun çalışma yürütüyoruz. Özellikle halkımızın tümünü bilinçlendirmek için yoğun gayret içerisindeyiz" dedi.

Bu amaçla Rize'de faaliyet gösteren marketlerle sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini anlatan Çakıcı, "Her eve haftada en az bir kez alışveriş poşeti giriyor. Ailelere ulaşmanın en kolay yolu alışveriş poşeti. Poşetler üzerine uygulanan uyarıcı ve bilgilendirici, küçük ama etkileyici görseller sayesinde halkımızın malına ve cebine göz dikenlerin önüne geçmeyi hedeflemekteyiz" diye konuştu.

- Poşetlerin ildeki her eve girmesi hedefleniyor

Çakıcı, altı aylık sürede Rize'de her eve girmeyi hedeflediklerini dile getirerek, çalışmanın dolandırıcılık olaylarının önüne geçeceğine inandığını ifade etti. 

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Nuray Taflan ise gelişen teknolojiyle artan dolandırıcılık olaylarına "dur" demek amacıyla "Cebim Güvende" projesini hazırladıklarını belirtti.

Projeyle kısa zamanda çok sayıda insana ulaşmayı amaçladıklarını anlatan Taflan, "Bu sebeple marketlerle anlaşarak alışveriş poşetlerini materyal olarak kullandık. Poşetlerin üzerine ilgi çekici isimler ve sloganlar yerleştirdik. Böylece vatandaşların uyarılması ve bilinçlendirilmesini sağladık. Projenin ülke geneline yayılarak daha faydalı olabileceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.