19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kuşadası’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. 19 Mayıs yürüyüşüne ve Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Halil Sezai konserine katılanlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Atatürk meydanında gerçekleştirilen resmi çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar gün içinde Kuşadası’nın çeşitli yerlerinde düzenlenen halk oyunları gösterileri ile sürdü. Daha sonra düzenlenen 19 Mayıs yürüyüşü ise Kısmet Otel kavşağından başladı. Yürüyüşe Akut, KAKEB, Kuşadası Gençlik Spor Kulübü, Kuşadası Motosiklet kulübü gibi STK’ların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın eşi Nil Kayalı’nın katıldığı yürüyüş konser meydanına kadar sürdü.
Bu arada, Etkinlikler kapsamında düzenlenen konserde Halil Sezai, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda düzenlenen bir konserle hayranlarıyla buluştu. Binlerce kişinin katıldığı konserde Hali Sezai barış ve kardeşlik mesajı verdi. Konserde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti açısından önemine dikkat çekerek “19 Mayıs 1919, yıkılmış, bütün orduları dağıtılmış, ümmet olan bir toplumun yeniden doğuşunun başlangıcıdır. Sarı saçlı, mavi gözlü devin Samsun’a çıktığı günün yıldönümü kutlu olsun” dedi.