Mersin’de bir minibüs şoförü tarafından hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ardından gözler minibüsçülere çevrilirken, olayın minibüsçü esnafına mal edilmesine tepki gösteren Malatyalı minibüsçüler, hazırladıkları afişlerle hem olayı kınadılar, hem de sapıklığın mesleği olmaz dediler.
Mersin’in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan vahşi cinayet sonrası tüm Türkiye derinden sarsılırken, cinayeti işleyen zanlının minibüsçü olması gözleri minibüsçü esnafına çevirdi. Olayın ardından mağdur duruma düştüklerini belirten Malatyalı minibüsçüler, son zamanlarda özellikle kadınların minibüs kullanmaması üzerine çareyi afiş hazırlamakta buldu.
“Özgecan kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Sapığın mesleği olmaz. Bu vahşeti minibüsçü esnafı olarak kınıyoruz” ifadelerine yer verdikleri afişleri minibüslerine ve iş yerlerine asan esnaflar, olay nedeniyle koca bir esnaf camiasının töhmet altında bırakılmasının yanlış olduğunu belirterek, cinayeti şiddetle kınadıklarını söylediler.