Milli Eğitim Bakanlığı ve Şahinbey Kaymakamlığı tarafından 74 ilde hayata geçirilen ‘Ailemiz Her Şeyimiz, Ağızlar Kirlenmesin’ projesi, Gaziantep’te uygulanmaya başlandı. Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, TV programlarına tepki gösterdi.
Çocukları küfür ve argodan uzak tutmak için 74 ilde hayata geçirilen ‘Ailemiz Herşeyimiz Ağızlar Kirlenmesin’ projesi, Gaziantep’te de uygulanmaya başlandı. Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, proje kapsamında Ayşe Mustafa Sevcan İlkokulu’nu ziyaret etti. Çocuklar tarafından kapıda çiçekle karşılanan Kaymakam Aydın, çocukların sevgi gösterisi karşısında ne yapacağını şaşırdı. Bir anda çocukların yoğun ilgisine uğrayan Kaymakam Aydın’ın yardımına okul idarecileri yetişti. Öğretmenler odasında okul idarecileri ve öğretmenler ile toplantı yapan Kaymakam Aydın, 74 ilin projeye destek verdiğinin altını çizerek şunları söyledi:
"Bu projeyi sadece bu okul ve bu ilin değil, 74 il dert edinmiş. Aslında bu sorun 81 ilde var. Çocuklarımızın ağızları kirleniyor. Daha çok aileden ziyade, çocuğun içinde bulunduğu çevre şartları çocukları ilk başta argo kelimelere alıştırıyor. Bu bakımdan bence Milli Eğitim Bakanlığı bu projeyi örnek proje ilan etmeli, bunu tüm Türkiye’ye örnek proje olarak uygulatmalıdır. Çünkü toplumda bu kötü laflardan rahatsız olmayan kimse yok. Ortada bir rahatsızlık varsa, çözmek için bir adım atmak gerekiyor. Burada sadece kabahat öğrencilerin, arkadaşların değil. Büyüklerin de kabahati var. Pazarcılık yapanlar orada argo kelimeleri kullanmasalar, o kadar kolay alışmazlar. Bütün toplumun topyekun bir anlayışla mücadele etmesi gereken bir konudan bahsediyoruz."
TV PROGRAMLARINA TEPKİ
Kaymakam Aydın, TV programlarında da tepki göstererek, “TV’lerdeki televizyon programları bu konuda az mı günahsız? Maalesef o dizi programlarında kişiler arasında geçen konuşmalarda çok argo kelime var. Sinema filmlerinde direkt küfür var" diye konuştu.
SIFIR TOLERANS
Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, “Küfür alışkanlığını çok kolay ediniyorlar. Bu projenin bütün öğretmenler tarafından sahiplenilmesini istiyoruz. Küfür noktasında sıfır tolerans ve taviz vermemiz gerek" dedi.