Meme kanserine yenik düşen İstanbul Yeditepe Üniversitesi Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Emel Demir Yaşayan (37) bugün Çanakkale’de toprağa verildi.
4 yıl önce Özgür Yaşayan ile evlenen Emel Demir Yaşayan, 1 yıl sonra bebeği Zeynep’i kucağına aldı. Bazı zamanlar memesinde ağrılar hissetmeye başlayan talihsiz kadın, ağrıların emzirme yüzünden olduğunu sanıyordu. Ağrıları artınca doktora başvuran Yaşayan, geçtiğimiz Mayıs ayında meme kanseri olduğunu öğrendi.
Eşi ve ailesinin desteğiyle kansere savaş açan Yaşayan, tüm mücadelesine rağmen tüm vücudunu ele geçiren kansere yenik düştü. İstanbul’da bir hastanede yoğun bakıma kaldırılan talihsiz anne önceki gün yaşamını yitirdi. Emel Demir Yaşayan’ın ölmeden önce ise 1.5 yaşındaki kızı Zeynep’i annesine emanet ettiği öğrenildi.
Emel Demir Yaşayan için bugün memleketi Çanakkale Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, Yaşayan ailesinin yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı. Merhume Yaşayan’ın cenazesi öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.